Vágólapra másolva!
Az idei szezonban bukdácsoló Roma 2-1-re verte a BL-elődöntős Milant az olasz labdarúgó-bajnokság szombati rangadóján, így a milánói piros-feketéknek már csak matematikai esélyük maradt a scudetto elhódítására.

A gól nélküli - ám így is meglehetősen élvezetes - első félidőt követően a második játékrészben alaposan felpörögtek az események.

Az 58. percben a vendégvédelem bizonytalankodását remekül használták ki a hazaiak, és a sérült Totti helyén csereként pályára lépő Cassano közeli góljával megszerezték a vezetést.

A 76. percben egy oktatófilmre kívánkozó kontratámadás keretén belül Lima viharzott el a bal oldalon, majd - miközben a védők Montellára figyeltek - a hosszú oldalon érkező Tommasi fejére ívelte a labdát, aki az üresen tátongó kapuba bólintott.

Ekkor úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés, azonban korai volt hátradőlniük a hazaiaknak. A hétközi BL-meccsen továbbjutást érő gólt szerző Tomasson ezúttal is betalált, sőt Rui Costa remek lövésénél csak Pelizzoli kapus bravúrja mentette meg a hazaiakat az egyenlítéstől.

A négyperces hosszabbításban végül eredményesen őrizte egygólos előnyét a Capello-gárda, így megfosztotta maradék bajnoki esélyeitől is a Milant.

Eredmények, 30. forduló:
Roma - Milan 2-1 (0-0)
gól:
Cassano (58.), Tommasi (76.), illetve Tomasson (81.)

Atalanta - Torino 2-2 (0-1)
gól:
Doni (76., 90.), illetve Donati (22., 89.)