Vágólapra másolva!
A Real Madrid előnye négypontosra nőtt Spanyolországban, mert a királyi gárda idegenben 3-1-re legyőzte a Sevillát, a két üldöző azonban vereséget szenvedett. A Deportivo Mallorcán kapott nagy verést, a Real Sociedad pedig Barcelonából nem tudott pontot elhozni a Primera División 31. fordulójában.

A katalán együttes sikerének köszönhetően már csak két ponttal van elmaradva az UEFA-kupa-indulást jelentő hatodik helyen álló Málagától, de győzelmével sokat segített ősi riválisának, a Real Madridnak is, hiszen így a listavezető fővárosiak négypontos előnyre tettek szert a Real Sociedaddal és a Deportivóval szemben.

A Real hamar vezetést szerzett Helguera révén, s bár a sevillai Gallardo egyenlített, Zidane és a csereként beállt Morientes eldöntötte a három pont sorsát. A Real Sociedad vasárnap nagyon gyengén játszott a Barcelona ellen, a hazaiak Saviola szép csel után lőtt góljával, majd a mostanság formán kívül focizó Kluivert "bombafejesével" szűk félóra alatt kétgólos előnyt szereztek. Bár a hajrában Nihat még szépített, a Sociedad ezúttal nem szerzett pontot. Csakúgy, mint a Deportivo, amely óriási meglepetésre nagyon simán, 3-0-ra kikapott a Mallorcától, amelynek a legjobbja ezúttal is az exrealos Samuel Eto'o volt, a kameruni csatár duplázott.

A még BL-indulást jelentő negyedik helyért harcoló Valencia könnyedén nyert hazai pályán a kiesés elől menekülő Alavés ellen, míg vetélytársa, a Celta Vigo nem bírt a Valladoliddal.

A fennállásának 100. évfordulóját szombat este ünneplő Atletico Madrid szurkolói csak egy rövid ideig szomorkodtak a kiesés ellen küzdő Osasuna elleni hazai vereség miatt. A vendégek közvetlenül a szünet előtt lőtték a mérkőzés egyetlen gólját, majd a 70. perctől emberhátrányba játszottak, de a fővárosiak nem éltek a lehetőséggel. A szimpatizánsok a hajrában már fütyültek, és már nem írták ki piros-fehér betűkkel, hogy "Atletico, örökké szeretünk". A felháborodás a lefújás után véget is ért, az 55 ezer néző nagy része a Vicente Calderón-stadionból visszament a délutáni ünneplés egyik állomásához, a Neptun-kúthoz, és ott hajnalig mulatott.

Primera División, 31. forduló:
Sevilla - Real Madrid 1-3 (1-1)
gól: Gallardo (39.), illetve Helguera (24.), Zidane (53.), Morientes (86.)

Barcelona - Real Sociedad 2-1 (2-0)
gól: Saviola (12.), Kluivert (23.), illetve Nihat (80.)

Valencia - Alavés 3-0 (1-0)
gól: Reveillere (31.), Rufete (56.), Aimar (67.)

Mallorca - Deportivo 3-0 (2-0)
gól: Eto'o (3., 63.), Ortega (13.)

Celta Vigo - Valladolid 0-0

Málaga - Racing Santander 2-2 (0-0)
gól: Dely Valdes (64., 73.), illetve Guerrero (60.), Regueiro (82.)

Rayo Vallecano - Espanyol 0-3 (0-1)
gól: Milosevic (36., 46.), Roger (56.)

Recreativo Huelva - Villarreal 5-0 (1-0)
gól: Molina (33., 11-esből), Viqueira (51., 74.), Pernia (84.), Romero (87.)
kiállítva: Arruabarrena (32.), Belletti (40., mindketten Villarreal)