Vágólapra másolva!
A Manchester United jó úton halad afelé, hogy megszerezze az aranyérmet a Premiershipben, ennek ellenére egyre több híresztelést hallani arról, hogy Alex Ferguson nagy változásokat tervez a játékoskeretben. Beckham esetleges távozásáról, a szóba került kapuscseréről sokat írtak, a legutóbbi hírek szerint pedig a Vörös Ördögök a következő szezontól egy brazil focistát is foglalkoztatnak majd Athirson személyében, aki korábban a Juventusnál egyszer már kudarcot vallott.

A Manchester Uniteddel kapcsolatban már tavaly nyáron is sokszor lehetett hallani, hogy Alex Ferguson egy szélsőhátvédet keres, és akkoriban elsősorban a Stade Rennes-ben szereplő Julien Escudét emlegették. A francia bekk végül nem igazolt a MU-hoz, bár Ferguson azóta is figyelemmel kíséri teljesítményét, ám a hírek szerint már nem ő áll az első helyen a skót mester kívánságlistáján. Ezt állítólag a brazil Athirson szerezte meg, aki ugyan a Flamengóban futballozott az előző másfél évben, de hivatalosan a Juventus játékosa, és a manchesterieknek a torinói klubtól kell őt megszerezni.

Athirson, teljes nevén Athirson Mazzoli de Oliveira már 11 esztendősen a Flamengóban futballozott, de csak 22 éves korára futott be. Akkoriban már a szurkolók egyik legnagyobb kedvence volt a riói klubnál, 1999 áprilisában pedig a nagyválogatottban is bemutatkozott. Balhátvéd létére (vagy talán éppen azért, hiszen Brazíliában ennek nagy tradíciója van, lásd Roberto Carlos) rengeteget ment előre, sokat segítette a támdásokat, és erre Európában is felfigyeltek, a Barcelona és a Juventus versengett az aláírásáért, amit végül a Zebrák szereztek meg.

Innentől kezdve azonban mintha el lett volna átkozva: még a Flamengo játékosaként pozitív eredmény hozott az egyik doppingvizsgálata, és bár később tisztázták a doppingolás vádja alól, a nemzeti csapatból mégis kikerült. 2001 januárjában került a Juventushoz, ám a torinói klubban nem tudta beverekedni magát a kezdő tizenegybe, fél év alatt mindössze hét bajnokin szerepelt, majd 2002 elején (egy évvel azután, hogy Európába szerződött), kölcsönbe visszakerült a Flamengóhoz. Kölcsönszerződése 2003 júniusáig szólt, és nevelőegyesülete szerette volna végleg megszerezni a Juvétól, hiszen Athirson remek formában futballozott, aminek köszönhetően a minap ismét behívták a válogatottba, azonban a riói egyesület jogi vitába keveredett a torinóiakkal, ráadásul kiderült, hogy más érdeklődő is van a futballista iránt.

Ez az érdeklődő pedig nem más, mint a Manchester United, amely éppen egy olyan támadó jellegű balhátvédet keresett, mint Athirson. A Flamengo elnöke, Helio Ferraz mindenesetre biztos benne, hogy a játékos a MU futballistája lesz. "Athirson biztosan vissza fog térni a Juventushoz, és az olaszok azonnal további is adják őt a Manchesternek. Az angolok 4,5 millió fontot ajánlottak érte, és a Flamengo ezzel az ajánlattal nem tud versenyezni" - jelentette ki a brazil egyesület első embere. A Vörös Ördögök az elmúlt másfél esztendőben két dél-amerikai labdarúgót is szerződtettek: előbb az argentin Juan Sebastian Verón, majd az uruguayi Diego Forlán érkezett, és egyre inkább úgy tűnik, hogy egy brazil is csatlakozik hozzájuk a nyáron. Mindez történelmi esemény lenne, hiszen a Manchester Unitednek korábban soha nem volt brazil futballistája.