Vágólapra másolva!
Noha az elmúlt héten számtalan barátságos válogatott mérkőzés rendeztek, álomcsapatunkba mégis elsősorban a hét végi bajnokikon nyújtott teljesítmény alapján kerültek be a játékosok - a legnagyobb sztárok ugyanis különböző okokból kihagyták a válogatott meccseket. Alessandro Nesta vagy Ruud van Nistelrooy például alaphelyzetben kihagyhatatlan lenne az olasz, illetve a holland válogatottból, ám mégis mindketten hiányoztak a nemzeti csapatból a hét közben - hogy a hét végén klubcsapatukban brillírozzanak.
Peter Schmeichel (dán, Manchester City): A dán óriás pár héttel ezelőtt bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul, vagyis a Liverpool elleni mérkőzés karrierje utolsó előtti hivatalos meccse volt. Ez azonban egyáltalán nem zavarta abban, hogy elképesztő védések egész sorozatát mutassa be, amivel nagyban hozzájárult a manchesteriek győzelméhez.
Aitor Ocio (spanyol, Athletic Bilbao): a baszk gárda valóságos gólfesztivált rendezett az Osasuna elleni idegenbeli találkozón, és érdekes módon a védők is alaposan kivették a részüket a dologból. Az első találatot például a jobbhátvéd Aitor Ocio érte el, aki egy szabadrúgást vágott a léc alá.Alessandro Nesta (olasz, AC Milan): A rossonerók középhátvédje nem a gólerős játékáról híres, pályafutása során mindössze egy gólt szerzett az élvonalban. Egészen a hét végéig, amikor a Como ellen ismét sikerült betalálnia: ez a találat volt az első gólja a Milan színeiben, és biztossá tette csapata vezetését. Nesta védőjátéka természetesen szokás szerint kifogástalan volt.Lúcio (brazil, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyáriak hatalmas meglepetésre a kiesés ellen küzdenek a Bundesligában, és a hanyatlás egyik fő indokaként a világbajnok brazil középhátvéd, Lúcio hiányát szokták emlegetni. A védő pár héttel ezelőtt végre felépült sérüléséből, és a Bielefeld elleni, sorsdöntő fontosságú találkozón két góllal segítette csapatát.Michele Paramatti (olasz, Bologna): A bolognai gárda több mint egy éve nem nyert idegenben bajnokit, de a hét végén a Parma ellen végre sikerült megszakítani ezt a negatív szériát. A 2-1-es győzelemből a balhátvéd Paramatti egy találattal vette ki a részét, na meg azzal, hogy teljesen kikapcsolta a játékból a pármaiak román támadóját, Adrian Mutut, aki csak szabadrúgásból tudott veszélyeztetni.
Víctor (spanyol, RC Deportivo): A galíciai együttes számára nem okozott túl sok nehézséget a Recreativo legyőzése, a Depor félóra alatt eldöntötte a három pont sorsát. Ennyi idő alatt a jobb oldali középpályás, Víctor előbb adott egy gólpasszt Valerónnak, majd a kölcsönt visszakapva maga is betalált. Tomás Rosicky (cseh, Borussia Dortmund): A dortmundiak játékmesterének ebben a szezonban nem nagyon ment a játék, és a BVB visszaesését elsősorban ezzel szokták magyarázni. Az elmúlt héten azonban Tomás végre elkapta a fonalat: előbb a válogatottban volt eredményes a törökök ellen, majd pedig klubja színeiben szerzett nagyon fontos találatot a Wolfsburg ellen.Pablo Thiam (guineai, VfL Wolfsburg): A Farkasok a szezon közben szerződtették a Bayern Münchentől a guineai középpályást, aki eddig azonban nem tudta megváltani a világot Wolfsburgban. Sokan már felesleges pénzkidobásnak nevezték leigazolását, de Thiam a hét végén a Dortmund ellen bizonyította, hogy tud ő jól futballozni: pár percen belül kétszer is bevette a BVB hálóját.Damien Duff (ír, Blackburn Rovers): A villámléptű szélső sokak szerint a nyári átigazolási időszak egyik fő célpontja lesz, és a múlt héten sokadszor adta bizonyságát annak, hogy valóban klasszis futballista. Előbb a válogatott színeiben szerzett győztes találatot a norvégok ellen, majd ugyanezt a bravúrt klubjában is eredményes volt a West Bromwich Albion ellenében.
Ruud van Nistelrooy (holland, Manchester United): A MU gólvágója nem sértődött meg azon, hogy sem az újságírók, sem pedig kollégái nem őt választották meg az év futballistájának Angliában, hanem inkább a góljaival válaszolt. A Charlton elleni mesterhármasával átvette a vezetést a góllövőlistán, sorozatban kilencedik tétmeccsén volt eredményes, arról nem is beszélve, hogy találatai nem csak győzelmet, hanem bajnoki címet is jelentettek klubjának.Németh Szilárd (szlovák, Middlesbrough FC): A magyar származású támadó egyre jobban beilleszkedik angol klubjában, és ebből a szlovák nemzeti tizenegy is sokat profitál. A múlt héten Németh elsősorban a válogatottban brillírozott, ahol két gólt szerzett a görögök ellen, de a Premier League-ben is betalált a Tottenham ellenében.