Vágólapra másolva!

Baglyasalját nem lehet legyőzni fociban

Igencsak ritka bravúr, a százszázalékos teljesítménnyel megnyert bajnokság felé tart a Nógrád megyei pontvadászat másodosztályának Keleti csoportjában listavezető Baglyasalja labdarúgócsapata, amely az eddigi 21 mérkőzését megnyerte.

Hét fordulóval a zárás előtt az együttes 108 gólt rúgott, és mindössze tízet kapott, játékosai átlagosan ötször találtak a hálóba egy mérkőzésen. A Nógrád Volán-Baglyasalja a mostani kiírásban - valamennyi bajnoki osztályt figyelembe véve - az egyetlen pontveszteség nélkül álló csapat. Az együttes a hét végén 5-0-ra győzött a nyolcadik helyezett Mihálygerge otthonában, két fordulóval korábban pedig a Nógrádszakál ellen aratott 3-1-es sikerkor érték el századik bajnoki találatukat.

A csapat góljait akkor Bartkó (2) és Oláh szerezték. A csapat a következő összeállításban szerepelt: Babják - Kongorácz, Nánási (Szerémi), Váradi, Tarlósi, Gyetvai L., Sebestyén, Kőházi, Oláh T., Kiss-Simon, Bartkó.

A Tóth Ferenc irányította együttese 105 góljából - további hármat a zöld asztalnál írtak a javukra, mert a Ménkesi Bányász nem állt ki - 82-t szerzett a támadósor: a negyvengólos Kiss Simon Miklós mellett Bartkó János 25, Oláh Teofil 17 alkalommal volt eredményes.

"A cél most már a százszázalékos bajnokság" - mondta Demeter István az idén fennállásának 80. évfordulóját ünneplő egyesület elnöke. Baglyasalja egyébként az 1960-as években Szepesi Gusztáv révén válogatott s Tokióban (1964) olimpiai bajnok futballistával büszkélkedhetett.

Ami a magyar labdarúgás legfelső osztályát illeti, több mint száz gólt egy teljes bajnoki idényben utoljára az 1981/82-es szezonban a Verebes József vezette Győr ért el.