Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik az MTK balszerencse-sorozata, hiszen Egervári Sándor vezetőedző immáron hat alapjátékosára sem számíthat, pedig a kék-fehérekre szombaton, hazai pályán rendkívül fontos mérkőzés vár az NB I-ben az éllovas Ferencváros ellen.

A második helyen álló MTK-nál tavasszal a védelemből Komlósi, Elek és Győri is a műtőasztalon kötött ki, a csatársorban sokáig Ferenczi és a brazil Silva is sérült volt, míg a legutóbbi, Újpest elleni hazai találkozón a két utánpótlás-válogatott, Horváth Levente és Czvitkovics Péter is súlyos sérülést szedett össze. Czvitkovics izomszakadást szenvedett, míg Horváth Levente bokaszalagjai szakadtak be Juhár Tamás durva belépője nyomán.

Horváthnak ezzel be is fejeződött az idény, jóllehet, Egervári Sándor a Fradi elleni derbin is fontos feladatot szánt a fiatal védőnek, akárcsak Czvitkovicsnak. Így aztán a jelek szerint ismét Molnár Zoltán őrzi majd egykori újvárosi játékostársát, az MTK szakmai stábja által is elismert Tököli Attilát, az FTC kupadöntőben is duplázó centerét.

Egyébként a Hungária körúton, no meg a sportágon belül is egyre inkább beszédtéma, hogy vajon ha a Ferencváros és az MTK is kivívja a nemzetközi kupaszereplés jogát, akkor az UEFA áldását adja-e az indulásra, mondván, két klubnak nem lehet egy tulajdonosa.

A két érintett egyesületnél erre a felvetésre úgy reagáltak, hogy míg az FTC a Fotex Rt. tulajdona, addig az MTK Várszegi Gábor magáncégein keresztül működik. A biztonság kedvéért azért az MLSZ az Európai Labdarúgó Szövetségtől kért útmutatást az ügyben a későbbi félreértések elkerülése végett.

Ez azonban nem befolyásolja a szombatra halasztott (m2, 18 óra) örökrangadót, noha a kék-fehérek eleinte nem akartak beleegyezni a pénteki fellépés módosításába, végül azonban sportszerűségből ismét jelesre vizsgázott a kék-fehér elöljáróság.

Bánki József