Vágólapra másolva!
A magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága a Videoton-Kispest (1-2) bajnoki után kirobbant bundaügyben Hamar István, a KHFC csatárának játékjogát a rendőrségi vizsgálat lezárásáig felfüggesztette. Az egykori válogatott csatárt azért marasztaltak el, mert ő hívta fel Pomper Tibort és Tóth Norbertet a találkozó előtt. A játékos áldozatnak tartja magát az ügyben, szerinte nem bundameccsen győzött a Honvéd, ráadásul sem a rendőrség, sem a liga illetékesei nem kérdezték meg a történtekről.

- Csepelen három évig egy csapatban szerepeltek dr. Szieben Lászlóval, az MLL jelenlegi igazgatójával. A személyes ismeretség hogyan érintette a játékjogának felfüggesztése után?
- Erről egyelőre nem szeretnék beszélni.

- Arról sem, hogy mit gondol Pomper és Tóth Norbert vallomásáról? "Besározásnak", netán természetesnek vette?
- Ha hiszi, ha nem, inkább természetesnek, ugyanis a Videoton vezetői már korábban figyelmeztették a fehérvári játékosokat, amennyiben a Honvéd részéről bármilyen hívást kapnak, azt kötelesek jelenteni. Megtették, amiben semmi kivetnivalót nem találok, elvégre semmilyen hátsó szándék nem volt bennem, amikor felhívtam Pompert.

- Akkor miért hívta fel?
- Mert a Videoton kapusának, Végh Zoltánnak a telefonszámára volt szükségem.

- Nem érzi úgy, hogy éppen ezzel vált a leggyanúsabbá, hiszen a bundameccseken a kapus az első, akit megkeresnek az ajánlattévők.
- Lehet, hogy így van, ám ezúttal nem is nekem kellett Végh Zoli telefonszáma.

- Hanem kinek?
- Détári Lajosnak, a Haladás edzőjének, aki azért kért meg engem a kapus telefonszámának megszerzésére, mert tudta, tavaly még egy csapatban játszottunk Fehérváron. Détárinak egyébként azért kellett Végh száma, mert külföldi menedzserek érdeklődnek a kapus iránt.

- Továbbra is úgy érzi, hogy a sportág megtisztítási kísérletének áldozata?
- Igen, annak érzem magam, hiszen még sem a rendőrség, sem a liga részéről nem hallgattak meg. Ráadásul hivatalosan még semmilyen értesítést nem kaptam a felfüggesztésemről, ezt csupán a Kispest vezetői kapták meg. Amennyiben mégis engem akarnak bűnbaknak kikiáltani a magyar futballban, azt nem hagyom szó nélkül.

Bánki József