Vágólapra másolva!
Tavaly a labdarúgás volt a legnépszerűbb sportág a brit szurkolók körében, megelőzve az atlétikát és a biliárdot, jelentősen csökkent viszont a Forma-1 nézettsége.

A Mintel nevű cég által elvégzett felmérés során az ezer megkérdezett 70 százaléka válaszolta azt, hogy a rádióban hallgatott, vagy a televízióban nézett mérkőzéseket. A tévében egyébként a sportközvetítéseket tekintve a futball részesedése volt a legnagyobb, 28 százalék. Komoly előrelépést tett ugyanakkor a tenisz és a krikett is.

A népszerűségi versenyben a második helyre az atlétika, a harmadikra a biliárd került.

Jelentősen növelte nézettségét a golf és a rögbi, az utóbbi évek egyértelmű vesztese viszont a Forma-1. A "száguldó cirkusz" az 1999-es második helyről 2002-ben a nyolcadikra esett vissza.

Érdekesség, hogy csak a férfiakat tekintve a krikett a legnépszerűbb, de a futballnak, az atlétikának és a biliárdnak is kétszer annyi rajongója van az erősebb nemből, mint a nők köréből.

Tavaly Nagy-Britanniában az utóbbiak 37 százaléka egyáltalán nem nézett, illetve nem hallgatott sportközvetítést. Ugyanez az arány a férfiak esetében 16 százalék - derül ki az AFP összegzéséből.