Vágólapra másolva!
A portugál sajtó két nappal a Porto sevillai UEFA-kupa diadala után nagy terjedelemben foglalkozik azzal, hogy a Celtic ellen 3-2-re megnyert mérkőzés egyik hősét, Decót a Real Madrid csábítja. A 25 éves, brazil származású középpályásnak júniusban lejár a szerződése, ingyen igazolhatóvá válik. Ugyanakkor Dmitrij Alejnyicsev, a csapat 30 éves középpályása, további két évre aláírt.

Úgy tűnik, az érdeklődés kölcsönös, annak ellenére, hogy három hónappal ezelőtt a portugál állampolgárságot a közelmúltban megszerző, és már a válogatottban is szóhoz jutott portói játékmester azt nyilatkozta: a Porto csapatában akarja befejezni pályfutását. Logikailag persze mindez nem zárható ki, hiszen ki tudja, vajon veteránként nem akar-e majd visszatérni a kék-fehérekhez.

Deco ázsiója nagy mértékben megnőtt szerda óta, a portugál válogatottban és a Real Madridban egyaránt benne látják Luis Figo utódját.

Deco Brazíliában a Nacional Sao Paulo és a Corinthians Alagoano labdarúgója volt, majd 19 évesen átjött Portugáliába. Itt az FC Alverca, majd a Salgueros csapatában játszott, mielőtt az 1998/1999-es évadban a Porto leszerződtette volna. Deco idén kirobbanó formába lendült, ő rúgta például márciusban a lisszaboni, Benfica elleni derbin az egyetlen gólt, de a koronát Sevillában tette fel teljesítményére.

"Nem zárható ki, hogy elhagyom Portót. Vannak olyan helyzetek, amikor tovább kell lépni, s ez a mostani olyannak tűnik. Spanyolország nagyon csábít" - jelentette ki Deco.

Deco esetében roppant mód kapóra jön a Madridnak, hogy lejárt szerződésű labdarúgóról van szó. Jorge Valdano, a klub sportigazgatója ugyanis egy csütörtöki - a Marcának adott - interjúban arról beszélt, hogy az általános pénztelenség még egy olyan dúsgazdag klubot is megrendíthet, mint a Real Madrid. Ennek megfelelően - mondta Valdano - a következő szezonban jóval kevesebb pénzt tudnak fordítani igazolásokra, s a már meglévő játékosok fizetését is csökkenthetik 20-30 százalékkal.

Ch. Gáll András