Vágólapra másolva!
A Celta Vigo együttese hazai pályán valósággal kiütötte a bajnoki címre pályázó Deportivót a Primera División 35. fordulójában. A Real Madrid a Mestallában verte 2-1-re a Valenciát, így a királyi gárda életben tartotta bajnoki álmait.

A spanyol bajnokság szombati csúcsrangadóján a Real Madrid elsősorban Ronaldónak köszönhette valenciai sikerét, hiszen a világbajnok brazil csatár kétszer is könyörtelenül használta ki az amúgy jó teljesítményt nyújtó Valencia hátvédsorának megingásait.

Először a teljes hazai védelem leállt lest reklamálva, Ronaldo viszont a labdával törődött, és az ötösről Canizares kapujába bólintott, majd a második félidő közepén, egy-egyes állásnál a veterán Djukic kapitális helyezkedési hibáját kihasználva talált be.

Győzelmével a Real továbbra is esélyes a bajnoki címre, míg a Valencia hátrányba került a BL-selejtezőt jelentő negyedik helyért folytatott versenyfutásban.

A Depor aranyérmes reményei szertefoszlani látszanak, hiszen jelenleg három pont az Irureta-csapat hátránya a listavezető Real Sociedaddal szemben, ráadásul a San Sebastian-i együttes eggyel kevesebb találkozót játszott.

Primera Division, 35. forduló:
Atletico Madrid - Villarreal 3-2 (1-2)
gól:
Arruabarrena (30., öngól), Torres (69., 73.), illetve Calleja (22.), Josico (41.)

Athletic Bilbao - Racing Santander 2-1 (0-0)
gól:
Karanka (55.), Urzaiz (90., 11-esből), illetve Munitis (46.)

Celta Vigo - Deportivo La Coruna 3-0 (0-0)
gól:
Jesuli (57.), Edu (62., 78.)

Rayo Vallecano - Osasuna 0-0

Valencia - Real Madrid 1-2
gól:
Fabio Aurelio (31.), ill. Ronaldo (24., 65.)