Vágólapra másolva!
Kissé pikáns helyzetbe került az Újpest labdarúgócsapata a Borsodi Liga utolsó, 32. fordulója előtt. A lila-fehérek szombaton vereséget szenvedtek a Debrecentől, s ezzel eldőlt, hogy a következő idényben nem indulhatnak egyik európai kupasorozatban sem - kivéve esetleg az Intertotó-kupát -, így számukra csak a bronzérem megszerzése jelenthet némi motivációt az utolsó játéknapon, amikor az MTK Hungáriát fogadják. Viszont ha kikapnak, akkor megakadályozhatják ősi riválisukat, a Ferencvárost, hogy megszerezze 28. bajnoki címét.

Sarlós András, az újpestiek vezetőedzője cáfolta, hogy csapata csak félgőzzel játszana majd az aranyéremre pályázó kék-fehérek ellen: "Nyerni szeretnénk, de legrosszabb esetben is legalább egy pontot akarunk szerezni. Nem úgy kell rivalizálnunk, hogy elvesszük a Ferencvárostól a bajnoki címet, meg kellett volna előzni a tabellán. Amúgy nem 'fekszünk le' az MTK-nak, mert egy Újpestnek nem mindegy, hogy a negyedik vagy a harmadik helyen végez."

Érdekesség, hogy Sarlós május 4-én, éppen az MTK idegenbeli legyőzésével debütált az Újpest kispadján, de jövőjével kapcsolatban egyelőre nem tudott mit mondani. Jelenlegi megbízatása az idény végéig szól.

A Ferencváros és az MTK jelenleg azonos pontszámmal áll a tabella élén, amennyiben ez nem változik az utolsó fordulót követően, akkor a jobb egymás elleni eredményeknek köszönhetően a zöld-fehérek ünnepelhetnek. Az FTC-nek - úgy tűnik - "könnyű" dolga van, hiszen a jelen állás szerint bronzérmes Debrecent fogadja. A hajdúságiaknak azonban szinte érdektelen a találkozó, mivel a Ferencváros bajnoki címe esetén a Magyar Kupából, míg az MTK sikere esetén a helyezésük alapján kvalifikálják magukat az UEFA-kupába.

Szentes Lázár, a Debreceni VSC-Megaforce trénere azonban már csak a presztízs miatt is nyerni szeretne az Üllői úton: "A bronzérem megszerzése elég motivációt jelent a csapat számára, ráadásul a sportszerűség is azt kívánja, hogy teljes erőbedobással küzdjünk" - mondta a szakvezető.

A presztízs mellett a pénzdíjak jelenthetnek konkrét motivációt a csapatok számára. Villás Károly, a liga gazdasági igazgatóhelyettesének tájékoztatása szerint a bajnoki cím 100 millió forintot, a második hely 50 milliót, a harmadik 25 milliót ér. A negyedik helyezett 20 milliót, az ötödik 15 millió, a hatodik 10 milliót kap.