Vágólapra másolva!
A Siófok FC labdarúgói a város képviselő-testületének csütörtöki, mindenféle anyagi támogatást elutasító döntése miatt azon gondolkodnak, hogy kiálljanak-e a Győri ETO elleni, 18 órakor kezdődő felsőházi bajnoki mérkőzésre.

A sikeres tavaszi szereplés ellenére a közgyűlés az előterjesztésben szereplő 67,3 milliós és az újabb, 30 millió forintos ajánlatot is elvetették. Ezzel az összeggel lehetett volna hozzájárulni a következő bajnokságba nevezéshez.

A képviselők úgy döntöttek, hogy az új klubtulajdonosok által felajánlott 10 százaléknyi üzletrészre sem tart igényt a város.

A Siófok FC tulajdonjoga hivatalosan csütörtökön került át a Balaton Reklám és Média Kft.-hez. Az új tulajdonos szerint az sem kizárt, hogy a csapat székhelyet vált, és egy másik balatoni városba költözik.

Ha a játékosok beváltják fenyegetésüket, és valóban nem állnak ki a Győr ellen, akkor a
szabályok szerint a három pont, 3-0-s gólkülönbséggel a Győri ETO-t illeti majd.

Erről Dénes András, a Liga kommunikációs osztályának munkatársa adott tájékoztatást. Hozzátette: a büntetés része, hogy a Siófoktól ugyanakkor három pontot levonnak.

Ha ez így történik, az lényegében nem befolyásolja majd a bajnokság végeredményét, hiszen a házigazdák mindenképpen az 5., a vendégek pedig a 6. helyen végeznek.