Vágólapra másolva!
Szombat délelőtt telefonon egyeztetett egymással Tököli Attila, a Ferencváros csatára és Gellei Imre szövetségi kapitány. A válogatott csatár közölte a kapitánnyal, hogy a Ferencváros-Debrecen mérkőzés után történtek miatt nincs olyan lelkiállapotban, hogy vállalni tudná a nemzeti csapat soron következő két mérkőzésén a részvételt.

A pénteki, Ferencváros-Debrecen találkozó után történtek miatt Tököli Attila úgy döntött, nem vállalja a válogatottságot. A Ferencváros hivatalos honlapja szerint a támadó szombaton délelőtt beszélt Gellei Imre szövetségi kapitánnyal, aki elfogadta, s megértette döntését.

"Egyeztettem a Ferencváros vezetőivel, akik megértették döntésemet, és abban maradtunk, hogy mindezt én közlöm a szövetségi kapitánnyal. Gellei Imrének elmondtam, hogy jelenleg nem vagyok olyan idegállapotban, hogy hasznos tagja lehetnék a válogatottnak, és úgy érzem, hogy a pénteken történtek után nem lennék képes lelkileg megfelelően ráhangolódni a két selejtezőre. A kapitány jelezte, hogy teljes mértékben azonosul döntésemmel és megérti, hogy miért határoztam így" - mondta a honlapnak nyilatkozva a csatár.

"Rendkívül jól esett, hogy nem csupán együttérzését fejezte ki, hanem azt is jelezte, hogy akár a közeljövőben, akár később bizalommal fordulhatok hozzá, ha segítségre van szükségem. Nagyon sajnálom, hogy ezt a döntést kellett meghoznom, de úgy érzem, hogy az a tisztességes, ha nem áltatom a kapitányt, és a válogatottbeli társaimat, és időben közlöm velük, hogy ezúttal nem számíthatnak rám. Természetesen tiszta szívből szurkolok a csapatnak és bízom benne, hogy mindkét mérkőzésen sikerrel szerepelnek."

Tököli helyett a biztonsági tartalékok közül Tokody Tibor (Újpest FC) került be az Eb-selejtezőkre készülő keretbe, amely hétfőn délután találkozik a Puskás Ferenc-stadionban.