Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) vezetősége szerdán 11 órára hívta össze a Borsodi Ligában szereplő klubok tulajdonosaiból, illetve azok képviselőiből álló ligatanácsot, hogy értékelje a pénteki Üllői úti, valamint siófoki rendbontások után kialakult helyzetet. Várszegi Gábor, a Fotex Rt. elnöke péntekig kíván nyilatkozni az MTK Hungária FC eladásával, valamint a szurkolói botránnyal kapcsolatban.

Szieben László, az MLL igazgatója hétfőn elmondta: a történtek és a május 14-én lejátszott Videoton-Kispest mérkőzéssel kapcsolatban felmerült bundagyanú várhatóan hátrányos gazdasági következményekkel járnak majd a ligára és tagjaira nézve. "Megpróbálunk közösen megoldást találni ennek kivédésére, és természetesen arról is szó lesz, hogy a jövőben hogyan kerülhetők el a hasonló botrányos esetek" - mondta Szieben.

Az FTC-Debrecen mérkőzés után a hazai szurkolók berohantak a pályára és megtámadták a játékosokat, fotósokat, operatőröket, leütötték Szentes Lázárt, a vendégek vezetőedzőjét. A botrányt követően a tizennégy előállított szurkoló közül tizenegyet őrizetbe vett a rendőrség, hetüket gyorsított eljárás keretében állítják bíróság elé.

A Siófok-Győr (2-1) találkozó után a vendégszurkolók verekedésbe kezdtek a pályára ünnepelni berohanó hazai drukkerekkel. A bajnoki címet az MTK szerezte meg, amely 1-0-ra nyert Újpesten, a forduló előtt éllovas FTC-nek a döntetlennel a második hely jutott.