Vágólapra másolva!
Tököli Attila, a Ferencváros válogatott labdarúgója az Üllői úton tartott sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a pénteki FTC-Debrecen mérkőzés utáni szurkolói verekedés miatt - amikor többek között őt is bántalmazták a zöld-fehér drukkerek - elhagyja a Ferencváros futballcsapatát, noha érvényes szerződés köti a klubhoz.

"Tíz hónapja szerződtem a Ferencvároshoz, és örömmel, boldogan jöttem ide, ahol nagyon nagy szeretettel fogadtak. Az elmúlt egy évben hihetetlen mennyiségű szeretetet kaptam, és bárhol jártam az országban, érezhettem, hogy mit jelent a Ferencváros játékosának lenni. A szurkolók olyan szeretettel halmoztak el, ami számomra korábban elképzelhetetlennek tűnt. Ezért fáj, amit most kell mondanom. Távozom a Ferencvárostól, annak ellenére, hogy érvényes szerződésem van" - jelentette ki Tököli Attila az FTC honlapján élőben közvetített sajtótájékoztatón.

"Nem tudom megmondani, hogy hány ember miatt távozom, de nem lehetnek többen ötvennél. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem az igazi ferencvárosi szurkolók miatt távozom. Tudom, hogy ők soha nem tettek volna velem olyat, amit azok tettek, akik megvertek, megütöttek. Szeretem ezt a klubot, szeretem a szurkolóit, de nem akarok Magyarországon futballozni. Féltem a családomat, a gyerekeimet, nem akarok rettegni. Nem tudom, hová megyek, hiszen hetvenkét órája még biztos voltam benne, hogy a Fradiban folytatom. A napokban kezdtem meg szerződésem második évét, a napokban kezdtem házvásárlásba Budapesten, de most minden másképp történik, mint gondoltam. Ha lesz külföldi ajánlatom, akkor oda igazolok, ha nem, akkor nem tudom, mi lesz. Remélem, hogy eljön az az idő, amikor biztonságban lehet egy labdarúgó Magyarországon, amikor nem kell majd félniük a gyermekeimnek. Ha így lesz, akkor szívesen jövök vissza, mert tudom, hogy itt szeretnek."

Arra az újságírói kérdésre, hogy ha a vandálok odaállnának elé és bocsánatot kérnének tőle, akkor meggondolná-e magát, a válogatott csatár így felelt: "Rengeteg levelet kaptam, melyben kérték a szurkolók, hogy maradjak. A családomat azonban nem szeretném még egyszer kitenni annak, amit pénteken átéltek. A bocsánatkérés kevés lenne ahhoz, hogy megváltoztassam az álláspontomat. Ha rendeződnek a viszonyok a magyar futballban, akkor szívesen visszatérek a Fradiba, de most senki nem tud rábírni arra, hogy meggondoljam magam, és egyelőre semmiképpen nem akarok Magyarországon játszani."

Mint kiderült Tököli brutális bántalmazását szüleinek a helyszínen kellett végignézniük. A sors fura fintora, miszerint a center édesapja és édesanyja a Stuttgart elleni kupameccs után, mindössze másodszor látogatott ki fia Üllői úti fellépésére. Tököli egyébként bevallotta, hogy a sokkoló események után csak akkor nyugodott meg valamennyire, amikor biztonságban látta a szüleit.

Szeiler József, az FTC ügyvezető igazgatója így kommentálta Tököli döntését: "A Ferencváros mindent megtesz azért, hogy segítsen Attilának külföldi csapatot találni. Amiért leigazoltuk, azt teljesítette, hiszen góljaival Magyar Kupa-győzelemhez segített bennünket, a bajnokságban és a nemzetközi porondon is nagyon fontos gólokat szerzett. Összesen 26 gólt lőtt, ez mindennél többet elmond a teljesítményéről. Az 55-ös mezét ideiglenesen visszavonultatjuk, bízunk benne, hogy egyszer még visszatér hozzánk, és ismét magára öltheti ezt a mezt."