Vágólapra másolva!
A Westel Rt. vezetése komolyan fontolgatja, hogy elhagyja a Ferencváros futballcsapatát - írta a Napi Gazdaság, internetes forrásra hivatkozva. Sugár András, a távközlési cég vezérigazgatója úgy nyilatkozott a Magyar Hírlapnak: maradnak az Üllői útiak mellett.

A magyar futball képviselői tartanak tőle, hogy ha továbbra is hasonló események fordulnak elő, az csökkentheti a csapatokat jelenleg szponzoráló cégek támogatási kedvét - erre egyébként már volt példa - írja a Napi Gazdaság. Bár egyik klub sem számolt be arról, hogy szponzoruk visszalépett volna, mind Bodnár István, az Újpest FC Kft. ügyvezető igazgatóhelyettese, mind Varga László, a ZTE marketingmenedzsere szerint az egész sportág s egyes csapatok financiális helyzetében is jelentős károkat okozhatnak a péntekihez hasonló események.

A DVSC Futball Szervező Rt. cégvezetője, Szilágyi Sándor szerint ezzel szemben csapata a botrány erkölcsi győzteseként inkább új szponzorok jelentkezésére számíthat. Szeiler beszámolt róla, hogy bár szponzoraik most kiállnak mellettük, és segítik őket a szükséges óvintézkedések megtételében, de csak akkor maradnak hosszabb távon is a sportág finanszírozói között, ha a pálya nem válik véglegesen csatatérré.

A sportforum.hu információi szerint a télen az FTC főszponzorává váló Westel Rt. vezetése komolyan fontolgatja, hogy elhagyja a csapatot a pénteki botrány után - olvasható a Napi Gazdaságban. Az elnöksége szerdai ülésén dönti el, hogy szponzorálják-e tovább a Ferencvárost; ha a szerződés felmondása mellett döntenek, nem nehéz megjósolni, hogy rövidesen darabjaira hullhat az együttes. A távközlési cég állja a zöld-fehér sztárok fizetésének nagy részét, mivel Várszegi nem tudta tovább vállalni a csillagászati bérterheket. Meg nem erősített hírek szerint a Fradiban öten is ötvenmillió forint körül keresnek évente.

Cáfolandó mindezt a Magyar Hírlap úgy tudja, nem fontolgatja a szerződés felmondását a Westel, méghozzá Sugár Andrástól, a távközlésiek vezérigazgatójától.