Vágólapra másolva!
Annyi találgatás látott már napvilágot David Beckhammel kapcsolatban, hogy az ember lassan úgy érzi, érdektelenné válnak a napihírek, felhangok, pletykák az angol sztárral kapcsolatban. Minden bizonnyal így gondolta ezt a The Times című napilap is, amely ha a titokról nem is lebbentette fel a fátylat, sejtetésekkel próbálta megvilágítani, hol is tart jelenleg a Beckham-ügy.

Bár nevezhetnénk mindezt Beckham-hadműveletnek is, ahogy a spanyol sajtó tette a Real Madrid és Figo, Zidane, majd Ronaldo szerződtetésével kapcsolatban. A királyi klub, úgy tűnik, üzleti érdekeket is sejt David leigazolása mögött, így aztán teljes erővel száll be a küzdelembe. Egy olyan harcba, ahol éppen a Manchester United célja lehet az, hogy eladja a középpályást, az érte kapott 25-30 millió fontért ugyanis 4-5 minőségi embert is lehetne szerződtetni. Kiszemeltek persze vannak, az egyik a Leeds United ausztrál válogatott szélsője, Harry Kewell, aki még nem írta alá új szerződését az Elland Roadon, valószínűleg azért, mert a MU végleges hívására vár.

A másik kiszemelt a brazil világbajnok Ronaldinho, akiért mintegy kilencmillió fontot kellene kifizetni a Paris Saint-Germainnek. Az üzlet valószínűleg létre is jön, hiszen a MU elnöke, Peter Kenyon szerdán már Franciaországban tárgyalt, s a lapok úgy tudják, provizórikusan már meg is egyezett a 23 éves labdarúgó ötéves, évi 3,2 millió fontos szerződéséről. Ronaldinho érkezésével az első brazil játszhatna a klubban, s ha a tranzakció létrejön (a francia klub szerint ez 99,99 százalékra vehető), már nem lehet vitás, Beckham távozik Manchesterből.

Visszatérve Beckhamre: Kenyon megerősítette, a spanyol Barcelona harmincmillió feletti összeget kínált Davidért, ennél többet csak a Real Madrid adna a középpályásért. A katalánok azonban még egy nagy feladat előtt állnak: június 15-én választják meg a klub új elnökét. Amennyiben Joan Laporta lesz a befutó, úgy a Barcelona bizonyára nem nyugszik bele a "vereségbe", Laporta kampányának tartópillére ugyanis éppen Beckham megszerzése.

A Real Madrid az eddigi klasszisok mellé újabbat szeretne, ebben egyrészt a menedzserjátékok- ból már ismert "ellenfélgyengítés" is fontos szerepet játszik, de üzleti szempontból sem érdektelen az ügylet. Beckham ugyan sokba kerülne a Madridnak, de érkezésével már a közel- és távol-keleti szférákba is beférkőz- hetne, hiszen Ázsiában kevés ünnepeltebb sztár van David Beckhamnél.

A harmadik komoly kérő a friss Bajnokok Ligája-győztes AC Milan, ahol ugyancsak nem okozna problémát a pénzkérdés, Silvio Berlusconi még biztosan tartja évekkel korábbi ajánlatát, miszerint Victoria Adams számára külön műsort biztosítana tévécsatornáján. Ám ezúttal a telefontársaságok "szólhatnak közbe": Beckhamnek élő szerződése van a Vodafone-nal, a milánói klub viszont a Telecom Italia Mobile és a Siemens érdekeltségébe tartozik.

Ha ezeket a eseményeket összefoglaljuk, úgy látszik, a végső döntés június 15-e előtt semmiképpen sem születik meg. A hónap végén viszont már okosabbak leszünk, s megtudjuk, Manchesterből merrefelé vette útját David Beckham.