Vágólapra másolva!
Jóllehet a fegyelmi tárgyalás befejezésére és az ítéletre még várni kell, információnk szerint a múlt pénteki Üllői úti botrány után megeshet, hogy decemberig bezárják a Ferencváros stadionját, sőt az sem kizárt, hogy a zöld-fehéreknek a főváros határán túl, mintegy 100-150 kilométerre Budapesttől kell lejátszaniuk az őszi idény "hazai" mérkőzéseit.

Amennyiben ilyen döntés születik, a Fradi Nyíregyházán, esetleg Akasztón, Stadler József sporttelepén rendezheti soros bajnokijait. Egyébként az sem kizárt, hogy a Ferencváros nem megy sehova, hanem decemberig az összes hazai meccsén zárt kapuk mögött fog játszani. A hivatalos döntésre persze még várni kell, arról viszont már határozott a Magyar Labdarúgó Liga, hogy a jövőben a meccsek biztosítását csak az általuk is jóváhagyott biztonsági cégek végezhetik.

A múlt pénteki Üllői úti botrány kapcsán egyébként folyamatosan zajlik a sürgősségi tárgyalás a ligában, amelynek során Szeiler Józsefet, az FTC Rt. vezérigazgatóját hivatalból fegyelmi eljárás alá vonták. Hasonlóan járt Sallói István, a Siófok klubigazgatója, mivel a hét végi, Siófok-Győr mérkőzés lefújását követően szintén hatalmas verekedés tört ki a Balaton-parti sporttelepen.

A liga az elkövetkezendő időben a szurkolókat hergelő, agresszív magatartást tanúsító futballistákat is elítélhet gyorsított eljárással, akár 72 óra leforgása alatt, amihez a videofelvételeket is felhasználhatják az illetékesek.

Bánki József

[origo]