Vágólapra másolva!
Noha a spanyol bajnokságból még két forduló hátra van, a legtöbb hispán egyesület a többi európai klubhoz hasonlóan máris megkezdte a tervezést a következő szezonra. Ebből természetesen a Real Madrid és a Barcelona sem marad ki, és bár a katalánoknál sok minden függ attól, hogy ki nyerni meg a júniusi elnökválasztást, könnyen elképzelhető, hogy a két klub a holtszezonban ugyanarra a játékosra, jelesül az AS Roma középhátvédjére, Walter Samuelre hajt rá.

Az argentin bekk 2000 nyarán 13 millió fontért érkezett a Boca Juniorstól az olasz fővárosba, és sokak szerint az ő leigazolása volt a döntő abban, hogy a Farkasok 2001-ben bajnoki címet nyertek. Samuel az elmúlt három szezonban a Roma egyik kulcsembere volt, és a Serie A legjobb védői közé tartozik, nem csoda, hogy más sztárklubok is szívesen látnák őt a soraikban. Az idei esztendőig azonban nem sok esélye volt annak, hogy a védő elhagyja a rómaiakat, hiszen szerződése 2006-ig köti a klubhoz, és ő is jól érezte magát az egyesületnél, esze ágában sem volt távozni. Most azonban megváltozott a helyzet, és Samuel maga is elismerte: nem lehet kizárni, hogy a nyáron új csapatba igazol.

Mindennek elsősorban nem a Roma viszonylagos eredménytelensége az oka, bár minden bizonnyal közrejátszik a dologban, hogy az előző két év első, illetve második helye után a Farkasok most csak nyolcadik lettek, és így csupán az UEFA-kupába kvalifikálták magukat. Az argentin focista azonban elsősorban nem emiatt hagyná ott szívesen a Romát, hanem azért, mert a klub vezetősége nem teljesítette néhány ígéretét. A Gazetta dello Sport még áprilisban beszámolt arról, hogy Samuel ügynöke, Raul Oliveros tárgyalásba kezdett az elnökséggel a játékos szerződéshosszabbításáról, ám míg az egyesület csak évi 2,3 millió eurós fizetést ajánlott fel a játékosnak, addig a focista ennél többet szeretett volna kapni. Ráadásul Samuel elmondása szerint más, személyes ügyekben sem tartotta be ígéretét a klub, ami miatt a focista már nem érzi olyan jól magát Rómában.

Az argentin azt sem rejtette véka alá, hogy legszívesebben Spanyolországban folytatná pályafutását, igaz, arról ellentmondásosan nyilatkozott, hogy melyik csapatban. Májusban még arról beszélt, hogy válogatottbeli társától, Juan Román Riquelmétől nagyon sok jót hallot a Barcelonáról, és nagyon örülne, ha egyszer felhúzhatná a katalánok mezét, mostanában viszont mást sem lehet hallani, mint hogy világéletében arról álmodott, hogy a Real Madrid focistája legyen. Ez utóbbi valószínűleg annak köszönhető, hogy az elmúlt hetekben a királyi gárda érdeklődése volt a komolyabb: a madridiaknak mindenképpen szükségük lenne egy világklasszis középhátvédre, hiszen Fernando Hierro egyre inkább kiöregedik, és a Real sportigazgatója, Jorge Valdano Samuelben jelölte meg az első számú célpontot. A hírek szerint a Madrid Fernando Morientest ajánlotta fel Samuelért cserébe a Farkasoknak, ám ebbe az üzletbe a rómaiak semmiképpen sem mentek volna bele, az olaszok számára csak a készpénzes ajánlat jöhetne szóba.

Az elmúlt napokban ráadásul a Barcelona érdeklődése is megnőtt a focista iránt, jobban mondva az egyik elnökjelölt, Lluís Bassat szeretné a katalánokhoz csábítani az argentin bekket. Bassat tervei között az szerepel, hogy megválasztása esetén Josep Guardiola lesz a Barca sportigazgatója, márpedig a Pep becenévre hallgató labdarúgó az előző szezon első felében a Romában futballozott, jó barátságos kötött Samuellel, és ezt a kapcsolatot ki is használhatja a nyári átigazolási szezonban. Ugyan egyelőre még az sem biztos, hogy Bassat lesz a katalánok elnöke, de az kétségtelen tény, hogy ő számít a legesélyesebbnek: az előzetes aláírásgyűjtés során ő szerezte be a legtöbb szignót, szám szerint 8590-et, míg a második helyen végzett Joan Laportának "csak" 5145 támogatója van, ami mindenképpen jelzésértékű.

A legérdekesebb az egészben az, hogy a Roma menedzsere, Franco Baldini viszont úgy nyilatkozott: Samuelt semmi pénzért nem engedik el. A sportvezető kijelentette: szükség esetén hajlandóak megválni más kulcsemberektől, így Vincenzo Montellától vagy Marco Delvecchiótól, de az argentin bekk semmiképpen sem távozhat. „Samuel a Real Madridról álmodik? Nagyon sajnálom, de ő a Románál fog maradni, akár akarata ellenére is” - nyilatkozta a Farkasok szakmi irányítását végző Baldini. Érdekes nyárra van kilátás, annyi szent.