Vágólapra másolva!
A jelek szerint az "orosz Fradi", azaz a Szpartak Moszkva mindenképpen magyar futballistával szeretne erősíteni. Egy hónapja a moszkvai sztárklub Szabics Imrét környékezte meg, most pedig a Ferencváros kapusára, Szűcs Lajosra vetette ki a hálóját.

Az osztrák Sturm Graz együttesétől három év után elköszönt Szabics még nem döntötte el, hol folytatja karrierjét. A válogatott csatárt ugyanis hívja a Bundesliga I-ben bennmaradt Bayer Leverkusen is, ahol az a Klaus Augenthaler az edző, aki még az 1. FC Nürnberg szakvezetőjeként szorgalmazta a támadó szerződtetését a frankföldi klubhoz. Szabics alá is írta a kontraktust, azzal a feltétellel, hogy "Auge" marad a tréner, illetve nem esik ki a Nürnberg. Egyik alapfeltétel sem valósult meg, így Szabics most válogathat az ajánlatok közül.

A legnépszerűbb orosz klub, a Szpartak Moszkva az elmúlt időszakban Sáfár Szabolccsal, az osztrák Salzburg kapusával is tárgyalt, de nem tudtak megállapodni. Újabban Szűcs Lajos neve merült fel, s nem elképzelhetetlen, hogy a Ferencváros kapusa elfogadja a Szpartak ajánlatát, hiszen a múlt pénteki Üllői úti botrány alaposan megviselte a portás idegeit, olyannyira, hogy még a válogatottban való szereplést is lemondta.

Az orosz labdarúgásba az utóbbi években rengeteg pénz áramlott, azaz az anyagiakon nem múlhat Szűcs leigazolása. Igaz, az orosz egyesületnek ez ügyben egyeztetnie kell a Fradival is, mivel a kapus éppen tavaly hosszabbította meg szerződését a zöldekkel.

Bánki József