Vágólapra másolva!
Király - Urbán, Dragóner, Bódog - Fehér Cs., Dárdai, Lisztes, Lőw - Fehér M., Gera, Szabics. Ez lenne olvasóink áhított, lettverő tizenegye. Persze - vagy sajnos - ezt a csapatot ilyen-olyan okokból kifolyólag Gellei Imre nem küldheti pályára a sorsdöntő Eb-selejtezőn, de röpke felmérésünk eredménye feltétlen tanulságos, tessék szemezgetni.

Várhatóan péntek este hirdet kezdőcsapatot a szövetségi kapitány, talán segítettünk is Gellei Imrének. Pontosabban az [origo] olvasói - köszönjük is a rengeteg levelet, álomcsapatot, véleményt, kritikát. Már a válogatottal, egyáltalán a magyarfocival kapcsolatban, hiszen abból is jutott bőven.

Azt kérdeztük, milyen tizenegyet állítana ki a lettek ellen, szombat este a Puskás Ferenc-stadionban. Hogy győzzön a magyar, s maradjon esély a 2004-es portugáliai Európa-bajnokságra jutni. A felhívás elkészültét követően nem túlzás kijelenteni, özönlöttek a levelek - ezek szerint minden igyekezet és történés, balsors, eredménytelenség és botrány ellenére az érdeklődés töretlen, a vágy, az éhség a sportsikerre csak nem csökken.

Szóval a magyar [origo] válogatott így fest: Király - Urbán, Dragóner, Bódog - Fehér Cs., Dárdai, Lisztes, Lőw - Fehér M., Gera, Szabics. Támadófoci, fiatalos lendület, légiósok előnyben - tán ez a tanulság, a zanza, a leglényegibb lényeg. Természetesen azt sem hallgat(hat)juk el, sokan azért írtak, hogy elmondják: mindegy, ki játszik, úgyis kikapunk. Vagy monnyon le az egész magyarfoci, stb. Vagy honosítsunk keményen, különben semmi fény az alagút végén.

Miután kiderült, hogy Király (és a téma szempontjából sokkal kevésbé érdekes Szűcs) sem védhet, olvasóink nem Végh újabb válogatottsága, hanem Vlaszák ("ez a Barthez-fejű kapus, ugye?") bemutatkozása mellett törtek lándzsát. Dárdai neve szinte mindegyik csapatban szerepelt, utána Szabics, Lisztes, Dragóner a kedvencek. A védelemből nagy csatában maradt alul és ki Szekeres és Juhár, Korolovszkyra, Bodnárra, Gyepesre és Kristonra elenyésző kisebbség adna címeres mezt.

A középpályáról kimaradó (vagy csereként bevethető) "sztárok": Lendvai, Böőr, Lipcsei - Zavadszky, Füzi doktor vagy Illés alig kapott szavazatot. Ugyanez csatárban: Kenesei épphogy, de vesztett, rajta és a végül lehetőséget kapott vetélytársain kívül mást nem is nagyon jelöltek.

Illetve felröppentek olyan kósza nevek (és most nemcsak támadókról van szó), mint Hamar, Dombi, Miriuta, Babos, Rabóczki, na kábé itt zárul az a kör, amelybe a "normális" válaszok, játékosok, csapatok fértek bele.

Mert kedves olvasóink közül néhányan szabadjára engedték fantáziájukat, s az Aranycsapattól kezdve a garázda fradistákig mindenkit pályára küldtek, volna. Valaki árverésen döntené el a helyeket egészen a vezetőkig, edzőkig, s a bevételt az utánpótlásra költené. Egy kolléga igenis klónpárti: pár sejtet Koplárovics Bélából, párat egy szumósból, párat "csillogófejű drukkerből" venne - és kéri a szakedzőit.

Többen sportszerű szurkolásra buzdítanak, mások szerint pár évig szüneteltetni kéne a válogatottat (mondván fölösleges pénzkidobás, semmi több). És akkor egy-két álomtizenegy kommentár nélkül (Csubakkák, Bruce Willisek, Rommelek és társaik nélkül):

Király Gábor - Kárlosz Róbert, Neszta Sándor, Szekeres Tamás - Mekkmenemen István, Dárdai Pál, Zidán ?, Bekem Dávid - Ronáldó ?, Fehér Miklós, Sevcsenkó András

Koszta - Plókai, Kuttor, Hrutka, Keller - Pisont, Nyilas, Véber, Vincze O. - Koplárovics, Tulio

Király - Dalnoki, Bálint, Kereki, Vépi - Pintér I., Nyilasi, Ebedli - Szabics, Gera, Kű

Vezér - Hrutka, Kuttor, Sebők V., Mátyus - Kriston, Szanyó, Véber, Korsós A. - Preisinger, Keresztúri

Brockhauser - Jagodics, Pintér A., Stark, Keller - Nyilas, Váczi, Illés, Herczeg M. - Koplárovics, Keresztúri

Canizares - Chivu,Vasas, Tóth B. - Mendieta, Pomper, Tóth N., Pires, Baraja, Puskás, Hidegkuti

Casillas - Roberto Carlos, Nesta, Costacurta, Helguera - Figo, Rivaldo, Totti, Del Piero - Sevcsenko, H. Larsson

Dida - Costacurta, Maldini, Nesta, Kaladze - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Rui Costa - Sevcsenko, Inzaghi

A Debreceni VSC kezdő tizenegye a május 30-i meccsen

Dr. Szieben - Mónos, Pintér A., Hrutka - Hamar, Bücs, Galaschek, Topor - Dzurják, Plotár, Lehota

Zubizarreta - Koeman, Sergi, Ferrer, Abelardo - Rivaldo, Guardiola, Laudrup - Sztojcskov, Romario, Alfonso

Erdélyi - Balog Z., Szekeres, Regedei - Füzi Á., Schultz, Böőr, Somorjai, Lisztes - Szabics, Kenesei, Kiss Z.

Király - Gerets, Kocsis S., Briegel, Varga J. - Mucha, Ebedli, Netzer - Pelé, Maradona, Rummenigge

Hypós (Faladja Karitatív Kht.) - Agyas (Brutal Security), dr. Smidek (Uzsoki Baleseti Sebészet), Lapát II. (Fővárosi Temetkezési Intézet) - Salgó (ORFK), Szabó L. (Kék Fény FC), Czájder (Preventív Biztonság Kft.), dr. Veér (Pszichiátria TC), Bumburnyák (Military Shop) - Hasfelmetsző Jack (Sűrű Sötét Nottingham Forest), Sebeők János (Viktim Bt.)

Kovács - Csonka, Hlagyvik, Mile, (?) - Hannich, Burcsa, Póczik, Szabó - Szentes, Hajszán

Zárásként: még az derült ki, hogy általában igen optimista magyar az [origo] olvasó, egyesek például csak azért raktak több védőt, hogy ébren tartsák egymást. Dolguk nem lévén. És még egy idézet: "Csak a kisfröccs!"