Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság két gólkirálya is csapatot váltott a nyári holtszezonban. A 2001-2002-es idény legjobb góllövője, Martin Max (1860 München) a Hansa Rostock ajánlatát fogadta el, míg az idei gólgyáros, Thomas Christiansen a Bochumból a Hannoverbe igazolt, vételára 2,5 millió euró volt.

Angol lapértesülések szerint az újonc Portsmouth megegyezett a Liverpool középpályásával, a cseh Patrik Bergerrel, akinek lejárt a szerződése a Vörösöknél.

A Premier League-be frissen feljutott Leicester City a Manchester City védőjét, Steve Howey-t szerezte meg, aki szintén ingyen igazolható volt. Az Olympique Marseille a Lens támadó középpályására, Daniel Morierára vetett szemet.

A Lazio közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Bologna argentin csatárát, Julio Cruzt. Az Aston Villától távozóban lévő Alpay visszautasította a Fenerbahce ajánlatát, mondván, szeretne az angol élvonalban maradni - a hírek szerint a Blackburn máris bejelentkezett érte.

A skót Rangers a hírek szerint szeretné megszerezni az AC Milan világbajnok brazilját, Rivaldót. Az Internazionale előrehaladott tárgyalásokat folytat az Ajaxszal Andy van der Meyde megszerzése érdekében. Az argentin Racing Club középpályása, Adrián Jesús Bastia a következő szezonban az RCD Espanyolban folytatja pályafutását.

A Valencia középpályása, Francisco Rufete iránt a Celta Vigo érdeklődik. A Hansa Rostock leigazolta az 1860 München támadóját, Martin Maxot, aki a 2001-2002-es idényben gólkirály volt a Bundesligában. A VfB Stuttgart a török Denizlisport német portásával, Dirk Heinennel tárgyal.

A Bayer Leverkusen nigériai focistája, Pascal Ojigwe a Borussia Mönchengladbachba igazolt, míg a Bundesligából kiesett Arminia Bielefeld védője, Bastian Reinhardt a Hamburgban folytatja pályafutását.

A német bajnokság gólkirálya, Thomas Christiansen a Bochumból a Hannoverbe igazolt, vételára 2,5 millió euró volt. Az Auxerre a Feyenoord elefántcsontparti támadóját, Bonaventure Kalout szemelte ki. A spanyol élvonalba feljutott Real Zaragoza megszerezte az argentin Independiente védőjét, Gabriel Militót.