Vágólapra másolva!
A jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó manchesteri futballsztár ügynökségén keresztül tette egyértelművé: felháborodott, amiért a MU sakkfiguraként használja őt, és esze ágában sincs bármiféle közösséget vállalni a Barcelonával. Ugyanakkor Beckham édesapja egy spanyol rádióállomásnak kijelentette: ha fia elhagyja Manchestert, akkor a célállomás csakis Madrid lehet.

A The Sun arról ír, hogy Beckham úgy érzi: Sir Alex Ferguson és a MU hátba szúrta őt a tervezett Barcelona-ügylettel, amelynek kettős célja van: egyrészt megszabadulni tőle, másrészt a lehető legtöbb pénzt kihozni a tranzakcióból. Állítólag 24 millió font Beckham eladási ára, ami 30 millióra emelkedik, amennyiben a játékos sikert arat a katalán városban. A dolog pikantériája: augusztusban az Egyesült Államokban túrázik a Manchester United, s augusztus 3-án, Philadelphiában éppen a Barcelonával találkozik.

Arra a tegnapi hírre, hogy a klub eladja Beckhamet, a Manchester United részvényeinek árfolyama 7 pennyvel - 158 pennyre - emelkedett. Első hallásra furcsának tűnhet a hír, hiszen leghíresebb játékosa távozik a csapattól, csakhogy a 30 millió font az 30 millió font, másrészt a MU, mint márkanév a jelek szerint sokkal erősebb David Beckhamnél. Az ugyan igaz, hogy a Távol-Keleten csökkenhet a MU-merchandise eladása (hiszen ott a legkapósabb Beckham), az összes többi területen azonban változatlan maradhat a klub népszerűsége.

A MU belső köreiből származó hír, hogy Ferguson - aki az utóbbi időben nincs igazán jóban sztárjátékosával - kijelentette: vagy elmegy Becks Barcelonába, ahová a klub szánja őt, vagy ott penészedik meg a MU kispadján az alatt a két év alatt, amennyi még hátra van 2005-ig szóló szerződéséből.

Beckhamet amúgy négy évre szóló, 32 millió fontos szerződéssel csalogatja Laporta, ami heti 154 ezer fontot, azaz 54 millió forintot jelentene, s ezzel másfélszer annyit keresne, mint az eddigi világrekorderek: Zidane és Ronaldo.