Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, már a Manchester United szurkolói sem bírják azt a zűrzavart, ami egyik kedvenc játékosuk, David Beckham lehetséges átigazolása körül alakult ki. Az angol klub kedden elfogadta a Barcelona vagy legalábbis az elnökjelölt Joan Laporta 30 millió fontos ajánlatát, és állítólag már csak a szőke középpályáson múlik minden. Ugyanakkor a Milan és a Real Madrid sem tett le Beckham megszerzéséről.

Egy angol magazin több törzsszurkolót is megkérdezett az üzletről. Dave Cullen, a Vörös Ördögök bérletes drukkere 1958 óta kíséri szemmel a csapat mérkőzéseit: "Szerintem semmi esély nincs arra, hogy Barcelonába igazol, de ha mégis elhagyja a klubot, akkor az se lenne túl nagy probléma. Persze szomorú lennék, ha itt hagyna minket, de az emberek jönnek-mennek, és egy 28 éves játékosért ennyi pénzt kapni nagy üzlet. Akkor miénk lehet Ronaldinho és akár egy-két fiatalabb játékos. Az élet megy tovább."

A szintén bérletes Lee Sweetham így látja a dolgokat: "Nem hinném, hogy a katalánokhoz igazolna, mivel nem indulnak a Bajnokok Ligájában. Ha elmegy, akkor szerintem csak a Real Madrid vagy valamelyik milánói klub jöhet szóba. Ennyi pénzért a Manchester több fiatal klasszis játékost is vehet."

Malcolm Elvidge Beckham magánéletében keresi a választ: "A klubnak és neki is az lenne a legjobb, ha Barcelonába menne, hiszen az ottani életstílus sokkal inkább neki való. Szerintem David túl sok vasat tart egyszerre a tűzben, de ebbe Victoriának is hatalmas beleszólása van, akinek sokkal jobb dolga lenne Spanyolországban."

Úgy tűnik tehát, hogy az angol drukkereknek nem fájna annyira a szívük Beckhamért. Ám a United folyamatosan kapja a leveleket külföldi rajongóitól, melyben nemtetszésüket fejezik ki az üzlettel kapcsolatban. Ilyen és ehhez hasonló e-mailekkel bombázzák a United honlapját: "Egyszerűen nem értem, mi jár a vezetők fejében. Ha Davidet eladják, akkor biztosan nem kerül vissza a BL-trófea az Old Traffordra."