Vágólapra másolva!
Santiago Canizares, a spanyol Valencia válogatott kapusa bejelentette, hogy a londoni Arsenalhoz igazol, amennyiben a levantei gárda nem kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája mezőnyébe. Jelenleg - két fordulóval a Primera División idényzárása előtt - a Valencia egy ponttal lemaradva a Celta Vigo mögött csak az ötödik helyen áll, Spanyolországból pedig négyen indulhatnak - egyenes ágon vagy selejtező árán - a BL-ben.

A hírt a Mirror szellőztette meg, s még azt is tudni vélik a londoni újságnál, hogy a december 18-án 34. születésnapját ünneplő szőkített hajú kapus 14 millió fontjába (5,2 milliárd forint) kerülne a londoni klubnak.

Canizares azóta roppant népszerű az "Ágyúsoknál", mióta a Valencia kétszer verte ki az Arsenalt a Bajnokok Ligája mezőnyéből az utóbbi évadban, mindannyiszor a spanyol válogatott kapus remeklésének köszönhetően. "Tudok az Arsenal ajánlatáról, és bevallom, hízelgő az érdeklődés, de pillanatnyilag csak az érdekel, hogy a Valenciával kivívjuk a BL-indulás jogát" - mondta Canizares.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerdán találkozott a klub vezetőivel, és azt követelte tőlük, hogy támogassák átigazolási elképzeléseit. Wenger kívánságlistáján Canizares foglalja el az első helyet. A Valenciának kapóra jönne a kapusáért befolyó 14 millió font, a klub anyagilag ugyanis a tönk szélén áll.