Vágólapra másolva!
Az újpesti Tokody Tibor után újabb magyar csatárok iránt érdeklődik prágai csapat. A fiatal válogatott játékost a Slavia Praha szeretné szerződtetni, míg a Sparta Kenesei Krisztiánt és Tököli Attilát szemelte ki. Ám a két támadó olyan drága, hogy valószínűleg nem szerződnek Csehországba.

Miroslav Pelta, a prágai Sparta klubigazgatója és Jirí Kotrba vezetőedző szombaton este a Puskás Ferenc-stadionban megtekintette a Magyarország-Lettország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt. A patinás egyesület ugyanis szívesen látta volna soraiban a ferencvárosi Tököli Attilát és a zalaegerszegi Kenesei Krisztiánt. A cseh vezetők csalódására a gólerős Tököli nem lépett pályára, viszont Kenesei teljesítményével elégedettek voltak Ám valószínű, egyiküket sem szerződtetik.

"Annak ellenére, hogy mindketten a magyar NB I-ben futballoznak, rendkívül magas a fizetésük. Nagyjából kétszer annyit keresnek, mint a legjobb cseh futballisták. Túl drágák számunkra, ezért kénytelenek vagyunk lemondani róluk" - jelentette ki Miroslav Pelta a pozsonyi Új Szónak. A lap úgy tudja, a Sparta legdrágább játékosának, Karel Poborskynak havi jövedelme 1 millió cseh koronát (több mint nyolcmillió forintot) tesz ki. Hogy Prágában kapósak a magyar csatárok, azt bizonyítja, hogy az újpesti Tokody Tibor iránt komolyan érdeklődik egy másik prágai együttes, a Slavia.