Vágólapra másolva!
Szűcs Lajost, a Ferencváros kapusát a rendőrség nem gyanúsítja semmivel a május 30-i, Üllői úti FTC-Debrecen bajnoki meccset követő garázda cselekedetekkel kapcsolatban. Ezt Pál József alezredes közölte csütörtökön.

"Szűcs Lajost Tatán, több játékostársával egy időben tanúként hallgatták meg, s egyik játékost sem gyanúsítja a rendőrség garázdasággal vagy hivatalos személy elleni erőszakkal" - jelentette ki a BRFK Nyomozó Főosztály Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának vezetője.

A május 30-i események kivizsgálására felállított külön nyomozócsoport vezetője határozottan cáfolta a Népszava csütörtöki értesülését, miszerint a válogatott kapus a klubház ablakából szidalmazta a rendőröket, illetve egy szemetesedényt dobott volna közéjük.

Szűcs Lajos elmondta: ezek alaptalan vádak, ezért ügyvédjével egyeztet a lehetséges jogi lépésekről a napilapban megjelent rágalmazásért és becsületsértés miatt.

A válogatott kapus közölte azt is, hogy az Üllői úton történt események miatt még mindig rossz idegállapotban van. Hozzátette: ezért és családi problémái miatt nem tudott részt venni a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtező mérkőzésein.

A május 30-i mérkőzést követően tizennégy szurkolót állított elő a rendőrség. A tizenegy őrizetbe vett személy közül hatot ítélt el rendzavarásért a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB). A PKKB döntése szerint két fiatalkorú ügyében ügyészségi vizsgálatot kell lefolytatni.

Filmfelvételek és fényképek elemzése nyomán további hat embert helyeztek előzetes letartóztatásba, öt embert csoportos garázdaság elkövetésével, egyet pedig közösség elleni izgatással gyanúsítanak. A gyanúsítottak között van az a férfi, aki hátulról leütötte Szentes Lázárt, a Debrecen vezetőedzőjét. Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, csoportosan elkövetett garázdaság miatt, azt a 24 éves budapesti férfit, aki megtámadta egy kereskedelmi televízió operatőrét.