Vágólapra másolva!
Azokban az országokban, ahol komolyan veszik a futballt, nincs játékos uralom, s még olyan megasztárok, mint például David Trezeguet, sem diktálhatják a feltételeket a klubvezetőknek. A világ- és Európa-bajnok francia csatár a minap ki akarta csikarni évi fizetése megnégyszerezését a Juventusnál, Vittorio Chiusano elnök azonban "beintett" neki, mondván: majd akkor kereshet annyit, mint Alessandro Del Piero, amikor ő is már lehúzott kilenc idényt az idei olasz bajnokcsapatnál - írja a Don Balón.

Trezeguet-t az zavarta, hogy jelenlegi bére "mindössze" 1,2 és 1,6 millió dollár között mozog évente, Del Piero, a csapat legfényesebb csillaga viszont 5,5 milliót tesz zsebre. A 25 éves, 190 centis, roueni születésű center 2005-ig tehát még két szezonra rendelkezik szerződéssel a piemonti klubnál, ám most a Valencia 45 millió dollárért szeretné megszerezni "Trezegolt".

"Nem áll szándékunkban eladni Davidot, még akkor sem, ha a Milan elleni BL-döntőben valóban gyengén játszott. Az évi 5,5 millió dollár azonban teljesen indokolatlan követelés a részéről, majd ha ő is lehúzott kilenc évet a klubnál, mint Del Piero, akkor szó lehet ekkora a fizetésemelésről" - jelentette ki Chiusano.

Chiusano azonban nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy kisebb mértékben "korrigálják" a csatár bérét. Egyes sajtóhírek szerint a BL-döntő után felmerült Trezeguet elengedése, s helyére a barcelonai Patrick Kluivert, a Real Sociedadban remeklő - korábban a Juvéban játszó - Darko Kovacevic, esetleg Fabio Bazzani (Sampdoria) vagy Bernardo Corradi (Lazio) leszerződtetése.

Ch. Gáll András