Vágólapra másolva!
Mindössze 20 esztendős, de Juhász Roland, az MTK labdarúgója máris magyar bajnoknak tekintheti magát, sőt, a fiatal védő-csatár fejesgóljával szerezte meg az együttes a klub 22. aranyérmét. Az U21-es válogatott Juhász egészen a tavaszi idényig vérbeli csatárnak vallhatta magát, azóta viszont Egervári Sándor, a kékek vezetőedzője hátravitte a védelem centrumába, ahol szintén remek teljesítményt nyújtott.

- Hol kezdett el futballozni?
- Tápiószecsőn Szabó Bélánál, majd Pölöskei Gábor, az U21-es válogatott jelenlegi pályedzője vitt az MTK-hoz. A Hungária körúton aztán nagyon barátságosan fogadtak a rutinos játékosok, bár eleinte nehéz dolgom volt, mivel a fiatalok közül Czvitkovics vagy Kanta Szabolcs csak később került a felnőttekhez.

- Kit tekint a legjobb magyar labdarúgónak?
- Egyértelmuen Illés Bélát, míg külföldön Zidane a legnagyobb király.

- Elsősorban minek köszönheti az MTK a bajnoki címet?
- A remek védekezésnek és az összetartó közösségi szellemnek, aminek a sorozatos sérülések idején lett hatalmas jelentősége.

- Erényeiről és hiányosságairól is beszélne?
- Miért ne? Erősségem a fejjátékom, gyengém a lomhaságom és a gyengébbik lábbal való játék, ezeken mindenképpen javítani szeretnék.

- Mivel az utóbbi hónapokban centerhalfot is játszott, adja magát a kérdés: csatárnak, vagy inkább védőnek tartja magát?
- Mindig csatárt játszottam, most is mindenekelőtt annak tartom magam. Kissé meglepett, amikor edzőnk, Egervári Sándor hátra vitt a védelem tengelyébe, igaz, volt időm a felkészülésre, hiszen már jó előre szólt, hogy ez a terve. Szerencsére gyorsan megszoktam az új posztot is.

- Elérhetőnek tartja az A válogatottságot, mondjuk három éven belül?
- Ha az MTK-ban stabilizálni tudom a helyem, akkor igen, de csakis akkor.

- Miben rejlik elsősorban az U21-es válogatott ereje?
- Szintén a remek szakmai munkában és a csapatszellemben, továbbá jó játékosok alkotják a keretet, azaz a mienk kifejezetten jó generáció.

- Milyen hangulatot tapasztal mostanság a sportágban?
- Az utolsó forduló esményei még egy nagy pofont adtak a magyar futballnak, aki ezek után gyerekkel ki mer menni a meccsekre, annak gratulálok. Szerencsére az MTK-pályán ilyen gond nincs, kevés nézőnk van, ők viszont szívvel-lélekkel segítik a csapatot.

- Az utóbbi éveket tekintve népszerűek a futballisták, vagy inkább lenézik önöket?
- Sajnos az utóbbi, mivel randa kép alakult ki a közvéleményben a futballistákról, többnyire igazságtalanul. Ez ellen azonban csak egyet tehetünk, minél jobban futballozva minél jobb eredményeket kell elérnünk.

- A bajnoki címet kellően megünnepelték?
- Nem volt benne hiba, kiváló hangulatú csapatbulit rendeztünk, természetesen kötetlen formában. Most már viszont az újabb feladatokra kell koncentrálnunk, mert csütörtökön kezdjük a felkészlést az őszi szezonra.

Bánki József