Vágólapra másolva!
Szerdán a dán bajnokságban csúcsrangadót nyert a Bröndby ellen Rabóczki Balázs csapata, az FC Köbenhavn. A magyar kapus csapata így egy fordulóval a zárás előtt két ponttal vezet legnagyobb riválisa előtt, s ha vasárnap nyernek, bajnoki címet ünnepelhetnek.

"Hatalmas felhajtás vezette fel a rangadót, s már a kezdés előtt két órával több tízezren sétálgattak a stadion előtt, amikor pedig kivonultunk a gyepre, természetesen telt ház, 32 ezer néző fogadott bennünket" - kezdte Rabóczki, majd így folytatta: "Némileg félelmetes is volt az atmoszféra, hiszen amikor kimentem megnézni a gyepszőnyeget, néhány sörösüveg repült felém, de szerencsére nem akadt nagyobb balhé. A meccs annyiban tipikus rangadó volt, hogy zömében a középpályán zajlott a játék, a kapuk ritkán forogtak veszélyben, ám még így is akadt két magabiztos védésem, amivel nyugalmat adhattam védőinknek. A szezon során olyan sokszor kaptunk gólt a hajrában, hogy most mindent kamatostul visszakaptunk a sorstól, mivel a 95. percben lőttük a győztes gólunkat. Képzelheti, mekkora volt az öröm, hiszen ezzel újra a tabella élére kerültünk. Ha vasárnap legyőzzük az AGF együttesét, bajnokok leszünk. Amennyiben így lesz, óriási ünneplés kezdődik a stadionunkban."

Kérdésünkre, hogy mennyire presztízskérdés számára az aranyérem, elvégre hiába védett remekül a szezon során, Koppenhágába érkezésekor kilenc ponttal vezette a tabellát a gárda, Rabóczki ezt mondta: "Bizony, számomra is rendkívül fontos a bajnoki cím, ugyanis gyönyörű játék a futball, de mindenekelőtt csapatjáték. Márpedig ha nem szerezzük meg az aranyérmet, senki sem arra emlékszik majd, milyen jól védtem, hanem arra, hogy én is részese lettem a bajnokság elvesztésének. Remélem, nem járunk úgy, mint odahaza a Fradi, ugyanis itt mindenki ünneplésre készül."

Bánki József