Vágólapra másolva!
Négy és fél évre börtönbe kell vonulnia a brazil labdarúgó-válogatottal 1998-ban vb-ezüstérmes Edmundónak, miután a bíróság jogerőre emelte a rá 1999-ben kiszabott büntetést.

A játékosnak - aki jelenleg a Vasco da Gamában szerepel - azért kell bűnhődnie, mert 1995-ben ittasan vezetve közlekedési baleset okozott, amelyben három személy életét vesztette. Edmundo a gépkocsijába beszerelt légzsáknak köszönheti, hogy könnyebb sérüléssel megúszta, csupán homlokát kellett tíz öltéssel összevarrni. Elmondása szerint mielőtt autóba ült volna, két pohár sört fogyasztott.

A bíróság ítélete szerint napközben elhagyhatja majd a börtönt, így együtt edzhet és játszhat társaival, de estére mindig vissza kell térnie cellájába.

Egyelőre nem tudni, hogy klubja kérvényt nyújt-e be azokra az esetekre, amikor a csapat idegenben, illetve éjszakai meccseken szerepel.

A 32 éves Edmundo többesztendőnyi légióskodás után áprilisban tért vissza Brazíliába, ahol korábban többek között a Flamengo, a Corinthians, a Palmeiras, a Santos, majd külföldön a Fiorentina és az SSC Napoli, aztán Japánban a Verdy Tokio, végül az Urawa Reds együttesében játszott.