Vágólapra másolva!
A Győri ETO Cipruson, a Videoton Bulgáriában kísérli meg a továbbjutást az UEFA Intertotó-kupa első fordulójában. A két magyar csapat egy hete nem tudott előnyt kiharcolni az Etnikosz Ahnasz (1-1), valamint a Marek Dupnica (2-2) ellen.

A Győr és a Videoton klasszisokkal gyengébb ellenfelével szemben nem tudott kiharcolni előnyt a hazai mérkőzésen, sőt gólt, gólokat kaptak, amelyek egy esetleges idegenbeli iksznél eldönthetik akár a továbbjutást is. Az ETO már a tartalékosabbnál is tartalékosabban áll fel szombaton Cipruson, ahol a sérült Nicsenko, Bajevszki, Gjasevszki, Jancetic, Salamon, Perics és Herczeg Miklós nélkül jószerével esélytelen a gárda az Etnikosz Ahnasszal szemben. Nyilas Elek viszont egyből tétmérkőzésen mutatkozhat be új csapata mezében.

Az utazó keret
kapusok: Sebők, Krass
mezőnyjátékosok: Jovanovics, Böjte, Regedei, Nagy T., Jäkl, Nyilas, Németh N., Varga Z., Oross, Kalina, Geri, Kartelo, Horváth R., Laki.

A Videoton a Magyarországon edzőtáborozó albán bajnok, az FK Tirana ellen melegített, de Csank János együttese gól nélküli döntetlent ért csak el. A Marek Dupnica elleni, itthoni 2-2 a kapott gólok miatt nehéz helyzetbe sodorja a fehérváriakat, akinél bemutatkozhat a három új szerzemény, a Zalaegerszegről igazolt kapus, Turi, és a két exsiófoki, Koller, illetve Schwarz, míg a hírek szerint Korsós és Vasas szerződése felbontásra kerül. A bolgárok persze nem legyőzhetetlenek, a bajnokság során, hazai pályán ötször is vesztesen vonultak le. A Videoton szombaton reggel utazik el Bulgáriába repülőgéppel, s hétfő reggel indulnak vissza Magyarországra.

Ami a többi mérkőzést illeti: három párharc esetében akár vendéggyőzelem is születhet, legalábbis az első találkozó eredménye alapján erre lehet számítani. Az egyik ilyen siker éppen Cipruson, Nicosiában születhet meg, ahol az Olympiakosz két éve még a Dunaferrt búcsúztatta, most viszont az Intertotó-kupa első fordulójában 3-0-ra kikapott a szlovák Dubnica otthonában, s ezzel saját magának adta fel a leckét. A ciprusiak hét elején sajtótájékoztató keretében mutatták be új szerzeményeiket, akik között ott van a szlovén válogatott Pavlin, rajta kívül Ioannou (Alki) és Patounas (AEL) írta alá a kontraktust. A csapathoz tart még a német Roberto Rink és a veterán egykori Porto-, jelenleg Benfica-csatár, Drulovic is. A szlovákok még a párharc előtt váltottak edzőt, Griga helyett az egykori szövetségi kapitány, Jankech ült a kispadra. Meglepetést és szlovák sikert szimatolunk.

A másik győzelem az OFK Beogradé lehet, a szerb gárda hazai környezetben 6-1-re ütötte ki az észt bajnokság jelenleg ötödik helyen álló csapatát, a Trans Narvát, s ez a különbség már azt is feltételezi, hogy Észtországban is nyerhet. Hasonlóan kedvező a másik szerb együttes, az FK Sutjeska helyzete, amely a hazai 3-0-s siker után utazik luxemburgi ellenfeléhez.

Érdekes összecsapás vár az Odra Wodzislawra is, a lengyel csapat ugyanis hatalmasat hibázott az első mérkőzésen, s azok után, hogy a bajnokságban mindössze három csapat tudott nyerni otthonában, elbukta az ír Shamrock elleni összecsapást. Igaz, a fél csapat távozott a rövid nyári holtszezonban. A "Lóherések" néhány új igazolással (Cramer, O'Brien, Lacey, Prizeman) erősödtek, Kenny szabadlistára tételét egyelőre nem érezték meg.