Vágólapra másolva!
Vicente del Bosque, a Real Madrid immáron exedzője terjedelmes interjút adott az El Periodico de Cataluna című barcelonai napilapnak. Ebben először beszél őszintén menesztése - pontosabban a szerződéshosszabbítás elmaradása - körülményeiről.

Az 53 éves szakembert roppantul bosszantja Florentino Pérez klubelnök véleménye, miszerint edzésmódszerei idejétmúltak. "Jó lett volna, ha az elnök megmagyarázza, mire is gondol konkrétan. Senki se higgye, hogy nem vagyok tisztában a korszerű edzésmódszerekkel, nem ragadtam le a múlt században. Nem vagyok egy cro-magnoni ősember, a futball őskövülete."

Del Bosque egyértelművé tette: semmiképpen nem marad a klubnál, hiába ajánlanak fel neki bármilyen, jól hangzó állást. "A vezetőség meghozta döntését, én azt tiszteletben tartom, esküszöm, nincs bennem harag. Éppen ezért ne is fáradjanak a vezetők, nincs szükség magyarázkodásra, ilyesmi előfordul a futballban."

Del Bosque azt tanácsolja a játékosoknak, hogy ne foglalkozzanak menesztésével, az életnek mennie kell tovább. "Legjobb, ha a játékra összpontosítanak, profiként kell viselkedniük. Nekem az is bőven elegendő, amit eddig kaptam tőlük, megható volt a ragaszkodásuk. Utódomnak, Carlos Queiroznak azt kívánom, találja meg az egyensúlyt a csapat összeállításánál és a sok sztár között. Egyvalamire azonban szeretném figyelmeztetni őt és a vezetőséget is: ne higgyék, hogy a távozásommal minden probléma megoldódott, senki se számítson gondtalan diadalmenetre a jövőben sem!"

Ch. Gáll András