Vágólapra másolva!
A labdarúgó Konföderációs-kupa vasárnap esti döntőjében a csütörtökön tragikus körülmények között elhunyt honfitárs, Marc-Vivien Foe családjának kérésére lépnek pályára a kameruniak.

Képgaléria a tragédiáról

Ezt a franciákkal vívandó mérkőzés előtt közölte az afrikai ország válogatottjának csapatkapitánya. Rigobert Song elmondta, hogy társuk tiszteletére játszanak, eleget téve Foe édesanyja és özvegye kívánságának, akik ezt tartották az elhunyt emlékéhez méltó gesztusnak. "A család óhaja motivált bennünket, s egyhangúlag szavaztunk úgy, hogy lejátsszuk a franciák elleni döntőt" - nyilatkozta a spanyol hírügynökségnek a csapatkapitány.

A kameruni válogatott német szövetségi kapitánya, Winfried Schäfer hozzátette, hogy a nemzetközi szövetség, a FIFA részéről nem nehezedett rájuk nyomás, rájuk bízták annak eldöntését, hajlandók-e lejátszani a döntőt avagy sem. Hozzátette ugyanakkor, hogy bár a FIFA testületileg nem presszionálta őket, az elnök, Joseph Blatter kevéssel Foe halála után azt mondta, Kamerunnak játszania kell - írta az EFE.