Vágólapra másolva!
Peter Kenyon, a Manchester United ügyvezetője pénteken Párizsban tárgyalt a PSG vezetőivel a brazil Ronaldinho leszerződtetéséről. Sir Alex Ferguson, a MU menedzsere kulcsfontosságúnak tartja a 23 éves világbajnok középpályás leigazolását a 2003/2004-es BL-menetelés szempontjából.

Kenyon jövő hét elején újra Párizsba utazik, hogy pont kerüljön a Ronaldinho-sztori végére. A brazil vételárát 11 millió fontra (négymilliárd forint) taksálják. Jóllehet a brazil sztárt 2006 nyaráig szerződés köti a Paris Saint-Germain együtteséhez, a francia klub bevallottan súlyos anyagi gondjai Fergusonék kezére játszanak.

Ronaldinho - aki a Gremio csapatától került Párizsba - Angliában különösen elismert labdarúgó, kiváltképp azok után, hogy a tavalyi világbajnokságon ő lőtte azt az emlékezetes szabadrúgásgólt, amely Beckhamék kieséséhez vezetett.

"A hét elején eldől Ronaldinho sorsa" - mondta a L'Equipe-nek Roberto Assis, a játékos testvére, egyben ügynöke. "Peter Kenyon és Frances Graille, a PSG elnöke már közel kerültek a megállapodás véglegesítéséhez, csak apró részletek kimunkálása van hátra."

Bár a Barcelona, a Real Madrid és a Newcastle egyaránt érdeklődik Ronaldinho iránt, a Manchester United áll a legkedvezőbb helyzetben, mivel bővelkedik a pénzben Beckham eladása után. Vahid Halilhodzic, a PSG új edzője beismerte, hogy csapata rászorul a Ronaldinhóért befolyó pénzre, s nincs abban a helyzetben, hogy visszautasítsa a MU ajánlatát.

Ha sikerül megszerezni Ronaldinhót, akkor Manchesterben betömik azt a rést, ami Beckham - valamint Carlos Queiroz másodedző - távozásával keletkezett. Miután Harry Kewellt nem sikerült átcsábítani a Leedstől, fontos volt, hogy még a négy mérkőzésből álló egyesült államokbeli túra előtt egy világsztárral töltsék fel a keretet.

A közeli napokban várható további három játékos - David Bellion (Sunderland), Eric Djemba Djemba (Nantes) ás az amerikai kapus, Tim Howard leszerződtetése.

Ch. Gáll András