Vágólapra másolva!
Két héttel az osztrák labdarúgó-bajnokság kezdete előtt a Bundesliga átigazolási hírei között böngészve feltűnt, a magyar labdarúgók száma jócskán megcsappant a szomszédos bajnokság élvonalában. A magyar játékosok közül a 2003-2004-es szezonban egyelőre csupán Fülöp Zoltán és Korsós György rendelkezik szerződéssel, Szabics (Sturm) a Stuttgartba, Sáfár (Salzburg) a Szpartak Moszkvába, Halmosi (GAK) pedig Debrecenbe szerződött, míg Szekér (Mattersburg) és Bukrán (Salzburg) szerződését nem hosszabbították meg.

Az osztrák Der Standard című napilap két héttel az osztrák labdarúgó-bajnokság kezdete előtt nyilvánosságra hozta a csapatok átigazolási listáját. Ezt böngészve feltűnő volt, hogy amíg évekkel korábban, de még tavaly is, rengeteg magyar szerepelt a szomszédos ország élvonalában, addig idénre inkább a távozás jellemezte honfitársainkat. Egyetlen érkező a siófoki Fülöp Zoltán volt, akit az újonc Mattersburg szerződtetett. A kiscsapat sokat vár a magyar csatártól, aki július 9-én, Neunkirchenben az Újpest ellen is szerepel majd felkészülési mérkőzésen. A másik magyar, az egy éve a Mattersburgban szereplő Szekér István neve szintén szerepel a listán, mégpedig a távozók között.

A távozók közül az egyik legmeglepőbb Halmosi Péter hazaszerződése. A Haladás egykori játékosa, aki már háromszor szerepelt a nemzeti csapatban is tavaly szerződött a Grazer AK együtteséhez, ám Walter Schachner edzővel nem jött ki jól, a szezon utolsó felében kevesebb lehetőséget kapott, így elfogadta a Debrecen ajánlatát.

Salzburgból is eligazolt az összes magyar: Sáfár Szabolcs a Szpartak Moszkva ajánlatát fogadta el, míg Bukrán Gáborra nem tartott igényt az együttes. A magyar válogatott játékos érdekes pályát futott be, hiszen belgiumi évei után játszott Angliában, a másodosztályú Wallsallban, s miután onnan elküldték, a Salzburg nyújtott neki "segítséget". A középpályás azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s a szezon során már többször el akarta adni a klubvezetés, de Bukrán sem Görögországba, sem Belgiumba, sem a Közel-Keletre nem akart elszerződni. Tavasszal a Regionalligában szereplő Austria Amateure csapatánál edzett.

Szabics Imre járt talán a legjobban (nem kicsinyítve persze Sáfár orosz szerződésének fontosságát), a Sturm Graz csatára a hosszú huzavona után végül Stuttgartban kötött ki, ahol hivatalos keretek között június 27-én, pénteken mutatták be. A másik magyar, Korsós György még a klub alkalmazásában áll.