Vágólapra másolva!
Kőkemény tíznapos felkészülésen van túl a VfB Stuttgarthoz igazolt Szabics Imre. A Bajnokok Ligája főtábláján induló német együttes egyébként rendkívül kritikus és szigorú edzője, Felix Magath nagyon jó véleménnyel van a magyar csatár eddigi teljesítményéről.

A vasárnapi Stuttgarter Zeitungban "Magath: Szabics bringt uns weiter" (szabad fordításban: "Szabics továbbvisz minket") címmel cikk jelent meg, amelyben a tréner a közvéleménnyel is megosztotta a centerrel kapcsolatos véleményét. Érdeklődésünkre Szabics az edzői dicséretről és a csapat körüli helyzetről a következőket mondta:

"Valóban, magam is olvastam a cikket, ami hatalmas örömmel töltött el. A napokban egykori grazi és jelenlegi stuttgarti csapattársammal, Horst Heldttel ebédeltem, s tőle is hallottam, hogy elégedett velem Felix Magath. Persze, tudom, a megítélésemet úgyis tétmeccseken mutatott teljesítményen határozza meg, ám új fiúként nem mindegy, milyen benyomást szereznek rólam az itteniek. Mi tagadás, kegyetlenül nehéz edzéseket végeztünk Syltben, az edzőtáborban, szerencsére azonban jól bírtam a 'kiképzést'. Most már teljes a keret is, hiszen a plusz szabadságot kapott Kuranyi, Hleb, Soldo, Hinkel, Amanatidisz is megérkezett, nekik most kicsit nehezebb megszokni a ritmust, de errefelé ez nekik sem okoz gondot. Természetesen várom már a Ligakupa-fellépéseket, amelyek után szeretném, ha továbbra is ilyen jó véleménnyel lennének rólam Stuttgartban" - mondta a magyar csatár.

Bánki József