Vágólapra másolva!

Azok után, hogy az elmúlt két évben a Celtic meglehetősen nagy fölénnyel végzett az élen Skóciában, az idén rendkívül szorosan alakult a pontvadászat, és a Rangers végül jobb gólarányának köszönhetően végzett az élen. A Protestánsok drukkerei ennek megfelelően hatalmas ünneplést csaptak, ám a vezetőségnek erre nem volt sok ideje, hiszen a gárdának a Bajnokok Ligája selejtezőjében kell szerepelnie augusztusban, és éppen ezért minél előbb szerették volna véglegesíteni a játékoskeretet. Annyi már a bajnokság végeztével is biztos volt, hogy Artur Numa és Claudio Caniggia elhagyja a klubot, hiszen mindkét futballistának lejárt a szerződése, és a Rangers nem kötött velük új kontraktust.

Eleinte úgy tűnt, hogy hasonló a helyzet a csatár Michael Molsszal is, ám a holland támadóval végül mégis sikerült megegyezni. A játékos még 1999-ben igazolt a klubhoz, és eleinte remekül ment neki a játék, azonban egy súlyos térdsérülés miatt több mint egy évet kellett kihagynia, és félő volt, hogy a pályafutását is be kell fejeznie. Ez végül nem történt meg, sőt, a legutóbbi pontvadászatban Mols 14 gólt ért el, amivel meggyőzte a vezetőséget, hogy érdemes neki egyéves szerződést ajánlani. Mols tehát maradt, de a csapatkapitány Lorenzo Amoruso szinte biztosan távozik, hiszen a talján bekket az angol élvonalban szereplő Blakcburn Rovers csábítja, és a játékos közel áll a megállapodáshoz az angolokkal. A minap pedig pedig Numan és Amoruso után egy harmadik védő, a holland Bent Konterman is elhagyta a klubot, vele szerződést bontottak, és a Vitesse Arnhemhez igazolt.

Európai focikörkép Albániától Walesig
Részletek>>>


Előbbi 1994 óta a Manchester United játékosa, vagyis sokszoros angol bajnoknak és Bajnokok Ligája-győztesnek mondhatja magát, ám az elmúlt szezonokban csak elvétve lépett pályára, nem csoda, hogy a skótok tesztelni akarják az esetleges leigazolása előtt. Emerson is hasonló helyzetben van, ő a Sunderland tartalékjai között töltötte az előző pontvadászatot.

A középpálya sem marad érintetlen, annál is inkább, mert a fiatal spanyol Mikael Arteta szinte biztosan hazatér, valószínűleg az Atlético Madridba. Az ő pótlására egyelőre senki sem érkezett, és elképzelhető, hogy nem is fog, mivel a csapatkapitány Barry Ferguson, akit az előző szezon legjobb skót játékosának választottak, hasonló poszton szerepel - bár Ferguson jelenleg éppen lábadozik operációját követően. Az ebbe a csapatrészbe szerződtetett portugál Nuno Capucho inkább Caniggia szerepkörét veheti át, hiszen az FC Portótól megvett focista igazi szélsőnek számít. A 31 esztendős játékos egymillió fontba került, és kétéves szerződést írt alá a skótoknál, abban bízva, hogy innen vissza tud kerülni a válogatottba, ahol az új szövetségi kapitány, Luis Felipe Scolari keze alatt még nem lépett pályára.

A csapat trénere, Alex McLeish jelenleg éppen Argentínában tartózkodik, ahol a legújabb csatártehetség, Luciano Figueroa leigazolását próbálja elintézni. A Rosario Centrál játékosa az argentin clausurában 17 gólt alkalommal talált be, amivel gólkirályi címet szerzett. A focista a legutolsó fordulóban a Boca Juniors ellen (amely a Libertadores-kupa megnyerésének ünneplése miatt a tartalékcsapatával állt ki) az európai játékosmegfigyelők hada előtt öt gólt ért el. A csatárért a Newcastle, a Southampton és az Osasuna is bejelentkezett, de egyelőre a Rangers áll a legközelebb a megszerzéséhez. A skótok 2,5 millió fontot ajánlottak fel a focista játékjogával rendelkező üzleti csoportnak, amely számára ez megfelelő ajánlat is lenne, ám a glasgow-iak ezt az összeget négy év alatt akarják kifizetni, ami viszont már nem tetszik az argentinoknak.

A Rangers nyerte a skót bajnokságot/sport/focivilag/20030708azoszitavaszi.html?pIdx=22