Vágólapra másolva!
A címvédő Egyesült Államok válogatottja második csoportmérkőzését is megnyerte, s ezzel negyeddöntős a labdarúgó Arany-kupán. A D csoportban Kuba meglepetésre legyőzte Kanadát.

Második mérkőzését is megnyerte, ezzel már biztosan továbbjutott a C csoportból az Egyesült Államok válogatottja az Arany-kupán. A csapat Salvador után Martinique legjobbjait is 2-0-ra verte, a találkozó hőse Brian McBride és Kasey Keller volt. A CONCACAF-zóna csapatainak kiírt torna második napján mindkét amerikai gólt McBride szerezte, s ezzel összesen 23 találatnál jár már a válogatottban. Eredményével megelőzte Bruce Murray-t, s Eric Wynalda (34), valamint Joe-Max Moore (31) mögött már a harmadik az örökranglistán. Keller 32. shutout-ját érte el, azaz nem kapott gólt, igaz, úgy könnyű is volt, hogy egész mérkőzésen ötször kellett játékba avatkoznia, az első félidőben például egyszer sem.

A címvédő győzelmével már biztosan megnyerte csoportját, ellenfele a D csoportból kerül majd ki. Ott, ahol a nap másik mérkőzésén nagy meglepetés született: Kuba Lester more két találatával 2-0-ra verte Kanadát

Eredmények, C csoport:
Egyesült Államok - Martinique 2-0 (2-0)
Foxboro, 8780 néző
vezette: Morena (panamai)
gól: McBride (39., 43.)
piros lap: Girier-Dufournier (90., Martinique)

A csoport állása: 1. Egyesült Államok 6 pont, 2. Salvador 0, 3. Martinique 0.

A Salvador-Martinique mérkőzésre július 16-án, Foxboróban kerül sor.

D csoport:
Kuba - Kanada 2-0 (1-0)
Foxboro, 2500 néző
vezette: Pendergast (jamaicai)
gól: More (15., 46.)

A csoport állása: 1. Kuba 3 pont (2-0), 2. Kanada 3 (1-2), 3. Costa Rica 0.

A Costa Rica-Kuba mérkőzést július 16-án, Foxboróban játsszák.