Vágólapra másolva!
Az angol bulvárlapok tovább ontják a Chelsea-vel kapcsolatos - hol megalapozott, hogy pletykaszagú - híreket. A News of the World keddi száma például azzal rukkol ki, hogy Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott menedzsere elviekben már meg is állapodott Roman Abramoviccsal, a nyugat-londoni Kékek új tulajdonosával, s a két fél csak arra vár, hogy október 11-én Anglia megverje Törökországot.

Ha az Eb-selejtező sikeresen alakul, akkor Eriksson úgy hagyhatja ott a válogatottat, hogy a csapat lényegében már kvalifikálta magát az Eb-re. További várható szenzációk: Edgar Davids a Juventustól, Francesco Totti és Emerson a Rómától ugyancsak a Chelsea játékosa lehet

Eriksson állítólag titokban már most is Abramovicsnak dolgozik, Glen Johnsont, a West Ham és az U-21 válogatott 18 éves védőjét ő ajánlotta az orosz mágnásnak, az ár 6,5 millió font volt. Úgy hírlik, Claudio Ranieri, aki hivatalosan jelenleg a Chelsea menedzsere, nem is ismerte Johnsont, tehát nem irányíthatta a hátvéd leszerződtetését.

Eriksson fél éve keveredett barátságba Abramoviccsal, amikor az orosz milliárdos - a világ 49., Európa 19. leggazdagabb embere - megpróbálta megnyerni a szakembert másik csapata, a CSZKA edzői posztjára.

Abramovics - ugyancsak a News of the World információi szerint - célba vette Tottit és Emersont, a Roma sztárkettősét. Az olasz csatárért és a brazil válogatott csapatkapitányáért összesen 60 millió fontot (24 milliárd forintot) kínál Abramovics. S mivel a "Farkasok" a csőd szélén állnak, nagy valószínűséggel nincs más választásuk, mint elfogadni az ajánlatot.

Ami pedig a The Sun által megszellőztetett Davids-ügyletet illeti: a Juventus 30 éves holland sztárja élete (helyesebben profi labdarúgó pályafutása) utolsó nagy dobására készül: heti 90 000 fontnak megfelelő összegű nettó (!) fizetést kér azért, hogy Londonba szerződjön - a transzferdíj 11 millió font lenne.

A minapi hír, miszerint Kleberson, a brazil válogatott 24 éves világbajnok középpályása az Atlético Paranaense csapatától 3 millió fontért a Leeds Unitedhez szerződne, megkérdőjeleződni látszik. A versenyfutásba ugyanis beszállt Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere, aki hétmillió fontot kínál Klebersonért.

Ch. Gáll András