Vágólapra másolva!
Kieron Dyer, a Newcastle United 24 éves, 16-szoros angol válogatott középpályása - akit nem is olyan régen még érinthetetlennek nyilvánítottak a St. James' Parkban - mégiscsak eladó, méghozzá 25 millió fontért, minden idők harmadik legmagasabb brit átigazolási díjáért. Dyer aláírásáért a Manchester United és a Chelsea versenyez.

A SunSport értesülése szerint Dyer az Old Traffordba vágyik, de a Stamford Bridge sem zárható ki "célállomásként". A Chelsea hétfőn este szerezte meg Damien Duffot, a Blackburn Rovers ír válogatott középpályását 17 millió fontért, Roman Abramovics klubtulajdonos azonban költekező kedvében van.

Sir Alex Ferguson már másfél évvel ezelőtt meg akarta venni Dyert, de akkor félbeszakadtak a tárgyalások a Newcastle és a MU között. Most, hogy Ronaldinho az Old Trafford helyett a Nou Campot választotta, létfontosságú lehet új csillagok megszerzése.

Napok óta a levegőben lóg Juan Sebastian Verón eladása - ugyancsak a Chelsea-nek -, az argentinért bekasszírozandó 14 millió font jól jöhet a Dyer-ügyletnél.

A Manchester United jelenleg a tengerentúlon túrázik, a Chelsea és a Newcastle pedig Malaysiában vendégszerepel - mindkét csapat ugyanabban a Kuala Lumpur-i hotelben szállt meg.

Ch. Gáll András