Vágólapra másolva!
Furulyás János, a Ferencvárosi Torna Club elnöke elmondta: a Fotex Rt. a két évvel ezelőtt megkötött szerződés értelmében megkezdte a harmadik 600 millió forintos részlet átutalását. A más csapatot nem találó Dragóner marad az Üllői úton.

A Fotex vezetője, Várszegi Gábor a május 30-i Üllői úti botrány után úgy döntött, hogy kiszáll a Ferencvárosból, de a klub múlt pénteki elnökségi ülése arról határozott: a harmadik részletet a hétfői határidőig mindenképpen ki kell fizetnie a vállalkozónak, különben jogi útra tereli az ügyet. Ezt követően pedig közösen keresnek egy befektetőt, aki átvállalja Várszegi fizetési kötelezettségét.

"A gazdasági vezetők arról tájékoztattak, hogy a pénz egy része már megérkezett" - mondta a távirati irodának az FTC vezetője.

A 2001-ben megkötött kontraktus alapján a Fotex Rt. négy részletben összesen 2,4 milliárd forintot fizetett volna a IX. kerületi klubnak. A Várszegi által irányított cég eddig a szerződésben foglaltak szerint kétszer 600 milliót utalt át, amelyből az egyesület rendezte adóssága nagy részét, illetve 230 millió forintos tőkeemelést hajtott végre.

Várszegi az elmúlt két évben őt ért atrocitásokkal indokolta távozási szándékát.