Vágólapra másolva!
Eldőlt, az utolsó nyári hétvégén (augusztus 30-31.) veszi kezdetét a Primera Division, azaz a spanyol labdarúgó-bajnokság. Ami a többi topligát illeti: az olasz élvonalbeli pontvadászat vélhetően ismét csak csúszással, szeptemberben startol; Németországban augusztus 1., Angliában augusztus 16. az első játéknap.

A spanyol labdarúgó-bajnokság május 23-ig tart, a menetrendet várhatóan csütörtökön készíti el a szövetség. A jelenleg a világ legerősebb bajnokságának tartott Primera Division első számú esélyese a címvédő Real Madrid, de több csapat, mint például a nyáron megerősödött Barcelona, a Deportivo és a Valencia is trónfosztásra készül.

A tavalyi évhez hasonlóan bezzeg minden bizonnyal ismét csak csúszással kezdődhet az olasz bajnokság. Ezúttal az okozza a problémát, hogy a liga által létrehozott új televíziós társaság valószínűleg nem tud megfelelően felkészülni az elvileg augusztus 31-én rajtoló Serie A-ra.

Tavaly nyolc klub miatt nem kezdődhetett el az eredetileg tervezett időpontban az egyik legnépszerűbb pontvadászat, ugyanis a kisebb egyesületeknek sokáig nem sikerült megállapodniuk a Telepiu és a Stream előfizetéses tv-csatornákkal a mérkőzéseik közvetítéséről.

Az angol Premiership augusztus 16-án kezdődik, felvezetésként egy Manchester-Arsenal szuperrangadóval (augusztus 10., Community Shield.) A német Bundesliga meg ugye napokon belül, augusztus 1-jén.