Vágólapra másolva!
Joan Laporta elnökké választásával, majd a brazil Ronaldinho múlt szombati leszerződtetésével új időszámítás kezdődött a Nou Camp stadionban. A 40 éves új klubvezér már az 1991-1992-es "Dream Team" feltámasztásáról álmodozik, s az idei hatodik helyet röpke kisiklásnak tekinti. Az alaposan átalakított csapat pénteken Egyesült Államokbeli túrára utazik, amelyen már a Brazíliából csatlakozó Ronaldinho is részt vesz.

Frank Rijkaard, a katalánok új szakvezetője és Txiki Beguiristain sportigazgató nem tart igényt a következő négy játékosra: Bonanóra, Enkére (ők kapusok), továbbá Riquelmére és a Betisnek kölcsönadott, de onnan most visszaérkező Alfonsóra. Ezt a négy játékost megpróbálják eladni, illetve Riquelme esetében Laporta elnök inkább a kölcsönadást választaná.

Pénteken a következő 21 labdarúgó utazik el az Egyesült Államokba: Rüstü, Víctor Valdés, Albert Jorquera, Reiziger, Puyol, Andersson, Óscar López, Gabri, Xavi, Cocu, Ramon Ros, David Sánchez, Gerard, Iniesta, Luis Enrique, Luis García, Saviola, Quaresma, Kluivert, Overmars, Dani. Ronaldinho jelenleg Brazíliában tartózkodik, ő onnan csatlakozik társaihoz, a mexikói Rafael Márquez az Arany-kupáról ugyancsak egyenesen a csapat után utazik. A brazil Thiago Motta is ezen az eseményen szerepel hazája válogatottjában, de ő onnan Barcelonába repül mandulatműtétre. Fernando Navarro pedig pár napja térdműtéten esett át.

Az elmúlt hónapban egyébként öt játékost szerződtetett az egyes források szerint 55, mások szerint 100 millió eurós adóssággal küszködő klub: Ronaldinhót 25 (prémiumokkal együtt 30) millióért, továbbá a török kapust, Rüstü Recbert, Luis Garcíát az Atlético Madridtól, a mexikói Rafael Márquezt és a portugál csodagyereket, Ricardo Quaresmát.

Az amerikai túra első mérkőzése július 27-én, vasárnap Bostonban a Juventus ellen lesz, 30-án, Washingtonban a Milan az ellenfél, végül augusztus 3-án, Philadelphiában a Manchester United ellen fejezi be a túrát Frank Rijkaard együttese,

A csapat augusztus 5-én érkezik haza Barcelonába, de szinte azonnal továbbutazik Nagy Britanniába, ahol 8-án Leicesterben, 10-én Manchesterben a City ellen, majd 12-én az észak-írországi Londonderryben a Derry City ellen lép pályára a katalán gárda.

Augusztus 16-án Elchében szerepel a csapat, 22-én Barcelonában, a klubalapító Juan Gamper emlékére rendezett tornán pedig az argentin Boca Juniorsszal csap össze az alakulat.

Ch. Gáll András