Vágólapra másolva!
Pénteken este a címvédő Bayern München és az újonc Eintracht Frankfurt találkozójával rajtol a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga I. A 2003-2004-es szezonban négy magyar játékos szerepel három csapatban.

A klubok többsége a nyári szünetben keveset költött új futballisták megszerzésére. A 2001-es Bajnokok Ligája-győztes Bayern München vezetői ugyanakkor mindent megtettek az amúgy sem gyenge keret megerősítésére. A bajor város elitklubja hetek óta harcol a spanyol gólkirály Roy Makaay megszerzéséért, de eddig nem tudott megegyezni a Deportivo La Corunával. Ha az üzletből semmi sem lesz, akkor is változatlan lehet a sztárcsapat célja: a címvédés Németországban és a legutóbbi kisiklást feledve újabb BL-siker. Ehhez viszont a Ligakupában mutatottnál jobb formára lesz szükség, mert a csatárok mellett a védelem is "gólképes" volt, legalábbis a Hamburger SV elleni 3-3-as elődöntőben.

A tavalyi győztes dortmundiak nyilván vissza akarják szerezni a címet, ehhez a keret megfelelően erősnek tűnik, hiszen a sztárok közül senki sem távozott, sőt a brazil Flavio Conceicao érkezett.

A magyarok közül Király Gábor és Dárdai Pál (Hertha BSC), valamint Lisztes Krisztián (Werder Bremen) az előkészületi meccsek tapasztalatai szerint kulcsembernek számít ismét, szombaton a berliniek a Werdert fogadják. Rajtuk kívül a felnőtt válogatottban parádésan bemutatkozó Szabics Imrére is nagy feladat vár, a legutóbbi szezonban ezüstérmes VfB Stuttgarttal BL-főtáblás, vagyis a Bundesliga mellett Európa sztárcsapatai ellen is bizonyítania kell.

A bajnokságot felvezető hatcsapatos tornán, a Ligakupában legjobb HSV már a legutóbbi bajnokságban is remekelt, 4. lett, s a főpróbán a Hertha BSC, a Bayern München és a Borussia Dortmund elleni diadal azt bizonyítja, Kurt Jara együttese még nagyobb sikereket akar.

Az 1. forduló párosítása
péntek:
FC Bayern München-Eintracht Frankfurt, 20.30 óra
szombat:
Hertha BSC Berlin - Werder Bremen, 15.30
VfL Wolfsburg - VfL Bochum, 15.30
FC Schalke 04 - Borussia Dortmund, 15.30
Hamburger SV - Hannover 96, 15.30
Bayer 04 Leverkusen - SC Freiburg, 15.30
1. FC Kaiserslautern - TSV 1860 München, 15.30
vasárnap:
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln, 17.30
Hansa Rostock - VfB Stuttgart, 17.30