Vágólapra másolva!
A labdarúgó Arany Ászok Liga második fordulójának zárómérkőzésén a Pécs hazai pályán könnyed győzelmet aratott a Békéscsaba ellen. Az újonc csapat sikerével feljött az MTK mögé a második helyre a tabellán. 

Arany Ászok Liga, második forduló:
Pécsi MFC - Békéscsabai Előre FC 3-0 (2-0)
Pécs, 3500 néző
vezette: Szabó Zs.
Pécs: Németh - Sipos, Pavicevic, Dienes, Kulcsár - Berdó, Márton (Bajusz, 68.), Pest K., Horváth S., Mihalecz (Sketiani, 46.) - Horváth Gy. (Erős G., 75.)
Békéscsaba: Simunic - Schindler, Vilotic, Udvari, Bujáki - Kovács N. (Hoffmann, 63.), Bánföldi (Valentényi, 57.), Kovács B., Vincze Z. - Faragó, Tóth Gy. (Javrujan, 36.)
gól: Horváth Gy. (10., 24.), Erős G. (90.)
sárga lap: Márton (17.), Horváth S. (55.), illetve Kovács B. (1.), Faragó (13.), Bujáki (27.), Udvari (45.)

10. perc: Pest indításával Horváth Gyula lefordult védőjéről, és jobbról, 13 méterről nagy gólt lőtt a bal felső sarokba (1-0).

24. perc: Márton beívelését Berdó visszafejelte az ötösre, ahonnan Horváth Gyula a kapu bal oldalába fejelt (2-0).

71. perc: Hoffmann szépítési lehetőséget szalasztott el, 4 méterről Németh kezébe fejelt.

89. perc: Pest egyedül vezethette a labdát Simunicra, de lövését a kapus lábbal hárította.

90. perc: Erős 25 méteres ívelése állította be a végeredményt (3-0).

A korai gól megnyugtatta a pécsieket, akik végig mezőnyfölényben voltak és ezt kihasználva az első félórában növelték is előnyüket. A második félidőben a PMFC már nem erőltette a gólszerzést, a Békéscsaba pedig nem tudott mit kezdeni azzal, hogy sokat volt futballistáinál a labda. A hazai csapat taktikus játékával rászolgált a győzelemre.

Nagy Tamás (Pécs): "Szervezetten játszottunk, az első félidőben jól használtuk ki a Békéscsaba védelmének megingásait. A végére elfáradtunk, de még így is tudtunk rúgni egy gólt."

Supka Attila (Békéscsaba): "Egyéni hibákból kaptuk a gólokat az első 20 percben, amelyek mindent eldöntöttek. A második félidőben mi támadtunk, ám nagyon kinyíltunk, amire a harmadik gólnál ráfizettünk."

Horváth László