Vágólapra másolva!
Szinte ugyanaz a forgatókönyv játszódott le New Yorkban a labdarúgó Olasz Szuperkupa-döntőn, mint a Bajnokok Ligája fináléjában: ezúttal is a Juventus és a Milan csapott össze, de most a torinóiak örülhettek a végén.

Csakúgy, mint a május 28-i mérkőzésen, gól nélküli döntetlen volt az állás a rendes játékidő letelte után. A hosszabbítás azonban már másképp zajlott le, ugyanis a hosszabbítás 15. percében 20 másodpercen belül találtak be egymás hálójába: előbb Pirlo 11-esből a Milannak szerzett vezetést, majd Trezeguet egy kapufáról elé pattanó labdát értékesített, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

A büntetőrúgásoknál a Juve játékosai nem hibáztak, s így 5-3 győztek. "Nyernünk kellet volna, de az előny megszerzését követően figyelmetlenek voltunk. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért, hiszen sokkal jobban játszottunk ellenfelünknél" - nyilatkozott a meccs után szomorúan Clarence Seedorf, a milánóiak holland középpályása.

Marcello Lippi, a Juventus vezetőedzője a klub csütörtökön elhunyt elnökének, Vittorio Chiusano emlékének ajánlja a Szuperkupa-győzelmet. A trénert - elmondása szerint - legkevésbé sem a "bosszú" foglalkoztatta. "Sajnos, nem lehettünk otthon, amikor Chiusana meghalt, így csak ezzel a győzelemmel vehettünk tőle búcsút" - mondta Lippi, majd természetesen játékosait méltatta: "Nagyon boldog vagyok, hogy a Manchester United elleni súlyos vereség után talpra tudtunk állni. Nagyon jó Juventust láthattak ma a pályán."

A Zebrák sikerükkel megvédték címüket, hiszen tavaly a Parma ellen szintén elhódították a trófeát. Az Olasz Szuperkupa történetében egyébként nem ez volt az első eset, hogy külföldön rendezték: 1993-ban a Milan és a Torino Washingtonban lépett pályára, míg tavaly Tripoliban került sor a mérkőzésre.

Eredmény:
Juventus - Milan 1-1 (0-0, 0-0, 1-1) - 11-esekkel 5-3
New York, Giants-stadion, 54 128 néző
gól: Trezeguet (105.), illetve Pirlo (104., 11-esből)
A büntetőt belőtte: Di Vaio, Trezeguet, Birindelli, Camoranesi, Ferrara, illetve Pirlo, Serginho, Nesta
A büntetőt kihagyta: Brocchi