Vágólapra másolva!

A hazai bajnok esélyeinek latolgatásával, a HJK továbbjutási reményeivel, várható taktikájával foglalkoznak a finn lapok szerdai számukban. Abban az újságok egyetértenek, hogy - lévén az MTK jobb helyzetben - a HJK-nak az első mérkőzéshez képest más taktikával kell pályára lépnie a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján - jelentette a távirati iroda kiküldött tudósítója.

A HJK az esélytelenek nyugalmával játszhat szerdán este a Helsinki elővárosának tekinthető Vantaa Pohjola stadionjában az MTK csapata ellen - így összegezhető a finn bajnokcsapat egyetlen budapesti gólja szerzőjének, a 195 centire nőtt Kottilának, valamint a csapat angol edzőjének, Keith Armstrongnak a finn lapokban idézett véleménye.

A visszavágóval szerdán egész oldalas írásban foglalkoztak a délután megjelent esti lapok, de nagy terjedelmet szentelt a találkozónak a legnagyobb példányszámú finn napilap, a Helsingin Sanomat, valamint a finn főváros svéd nyelvű napilapja, a Hufvudstadsbladet is. Ez utóbbi írása mellett leközölte Welton da Silva (ő a Hungária körúton két gólt szerzett a finnek ellen) fotóját.

A lapok által idézett finn futballista és az edző egyaránt esélyt lát arra, hogy nyíltabban játszhatnak, mert - feltételezésük szerint - az MTK védekező taktikát alkalmaz majd. A finn csapat háza táján bíznak abban, hogy ők szerzik a mérkőzés első gólját, s ettől a magyar bajnok zavarba jön. Ugyanakkor az előzetes nyilatkozatok arról tanúskodnak, hogy a finn taktika meghatározó eleme elkerülni a kapott gólt.

A budapesti gólszerző Kottila azt nyilatkozta, hogy az első találkozó második félidejének elején mutatott játékuk alap lehet a hazai pályán a bizakodásra, de ehhez kínálkozó helyzeteiket ki kell használniuk - adta hírül a távirati iroda.

A Magyar Televízió - a biztató tárgyalások ellenére - nem tudott megegyezni a jogtulajdonossal, így nem közvetíti a derbit. Az [origo]-n azonban élőben követhetik a 18 órakor kezdődő mérkőzés legfontosabb pillanatait. A második fordulóbeli párharc első összecsapását múlt szerdán az MTK nyerte 3-1-re.

Ami pedig olvasóink várakozásait illeti: a közel négyezer voksoló 44 százaléka a ma esti meccsel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy Halmaiék "valahogyan" továbbjutnak, 23 százaléknyian pedig - virtuálisan - már a "reszkess, Celtic" rigmust ismételgetik. Hatszáznegyvennégyen (16,4 %) vereségre, kiesésre számítanak, míg öttel kevesebben (16,2%) azt mondják: "Béla visszatér, és akkor minden jó". Nos, Illés bizonyosan kihagyja a BL-visszavágót, ám nélküle is kötelező a továbbjutás az MTK számára.