Vágólapra másolva!
Pénteken és szombaton rendezik a labdarúgó Arany Ászok Liga harmadik fordulóját, amelynek az egyik legérdekesebb és legkiélezettebb találkozójára várhatóan Újpesten kerül sor, ahová a tavalyelőtti bajnok, ám jelenleg még pont nélküli Zalaegerszeg látogat. Az éllovas MTK a második Pécset fogadja, a Haladás a Balatonhoz, a Fradi pedig Békéscsabára utazik, míg a Videoton a Győrt, a Debrecen pedig a Sopront látja vendégül.

A pénteki nyitómeccs kapcsán nemcsak a fociról, a Haladás elleni meccsről, hanem a leleményes siófoki támogatókról is beszélnek a drukkerek. A Balaton FC-t támogató vállalkozók ugyanis a jutalmazás sajátos módját eszelték ki: postaládára emlékeztető dobozokat készíttetnek, melyekre a játékosok neve és fényképe kerül, a drukkerek pedig az aktuális mérkőzés végén - kifelé tartva - az 1-es kapunál tetszőleges pénzösszeget dobhatnak annak a ládájába, akinek a legjobban tetszett a játéka, vagy akivel egyszerűen szimpatizálnak. Az még nem biztos, hogy a pénzgyűjtők csütörtök estére elkészülnek, az viszont igen, hogy a BMS (Balaton, Média, Sport) című, a Balaton FC által kiadott újság első száma már készen van, s a jegypénztárakban megvásárolható.

A szombati Újpest-ZTE rangadó mindkét együttes számára nagy fontossággal bír: a Békéscsabán és az MTK ellen hazai pályán egyaránt 3-1-es vereséget szenvedő Zalaegerszegnek mindenképpen győznie kell, ha nem akar már a pontvadászat elején vészesen leszakadni az élmezőnytől. A siker ráadásul a gárda megcsappant önbizalmát is növelhetné. A hazai együttes egy remek 3-1-es győzelemmel kezdte a szezont a Debrecen ellen, a második fordulóban viszont - ugyancsak otthon - meglepetésre kikapott a Soprontól (1-3), amit most a három pont begyűjtésével feledtethetne.

Várhatóan izgalmas mérkőzést hoz a bajnokság még két veretlen csapata, a százszázalékos MTK és a négypontos Pécs budapesti találkozója is. A címvédő kék-fehérek remek hangulatban készülhetnek a meccsre, hiszen szerdán a Helsingin JK búcsúztatásával a Bajnokok Ligája harmadik selejtező körébe jutottak, ahol az UEFA-kupa-döntős skót Celtic Glasgow-val találkoznak. A szerda-szombat ritmusban játszó MTK kezdő tizenegye - az elmúlt fordulóhoz hasonlóan - várhatóan több ponton eltér majd a BL-ben szerepelthez képest, így a vendégek nem egy fáradt csapattal találják szembe magukat.

Egervári Sándor vezetőedző számára az az eldöntendő kérdés - mivel keretének tagjai egészségesek -, kiket pihentessen a hétvégén, hogy a skót bajnok ellen a lehető legfelkészültebben lépjenek augusztus 6-án pályára. Feltehető, hogy a Helsinkiben végül még pihentetett, de kulcscsonttöréséből már felépült Illés Béla is játszani fog

A harmadik fordulóban, a Békéscsaba elleni idegenbeli mérkőzésen láthatják kedvenceiket először a szezonban a ferencvárosi drukkerek, akik a két döntetlent követően győzelmet várnak övéiktől. A Fradinak mindenképpen győznie kell, ugyanis az MLSZ csütörtöki döntése értelmében jelenleg mínusz négy ponttal utolsó a táblázaton.

A Sopront vendégül látó Debrecen kapusgondokkal küzd, ugyanis Sandro Tomic és Balogh János is lesérült a szerdai edzésen. Balogh combhajlítóizom-sérülést szenvedett, míg Tomic a harmadik kapussal, Takáccsal való ütközés során vált harcképtelenné. A horvát hálóőr sérülése valószínűleg meggyógyul szombatra, így Tomic pályára léphet a Sopron ellen.