Vágólapra másolva!
Csütörtökön már a Bayern München csapatával edzett a bajorok új büszkesége, Roy Makaay. A 28 éves holland csatár első müncheni nyilatkozatában kerek perec kijelentette: ebben a szezonban meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját, s ezért szerződött az Isar partjára. Az is kiderült - immár hivatalosan -, hogy Makaay 17,75 millió euróért szerződött a Bayern együtteséhez a Deportivo La Corunától.

Makaay - aki tavaly októberben három gólt rúgott a Bayernnek az Olimpiai Stadionban a Depor által 3-2-re megnyert BL-csoportmérkőzésen, s ezzel gyakorlatilag egymaga ejtette ki a bajorokat - csak a jövő hét végén léphet pályára bajnoki meccsen, ugyanis még nincs meg a játékengedélye. Nyilatkozni azonban már nyilatkozhat, s ezt meg is tette a Kicker honlapján.

- Meglepte, hogy a Bayern a végsőkig feszítette a húrt, és addig alkudott az árából, amíg majdnem füstbe ment az üzlet a Deportivóval?
- Nem idegeskedtem, mert az ügynököm, Rob Jansen mindvégig azt mondta, minden rendben lesz. Én pedig vakon megbízom benne.

- Miért éppen a Bayernt választotta?
- Mert pályafutásom végéig a legmagasabb szinten szeretnék játszani, továbbá meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját. E célok eléréséhez pedig a Bayern München az ideális csapat.

- Két hét felkészülés elegendő lesz önnek?
- Biztos vagyok benne. Kedden már szeretnék pályára lépni a nürnbergi előkészületi mérkőzésen.

- A Bayern játékrendszerében csak egyetlen előretolt centernek van hely, és az Giovane Elber. A másik csatár kissé hátravontan játszik - ez a pozíció megfelel önnek?
- Nem gondolkozom taktikai sémákban. Az edző dolga, hogy kit hol játszat, nekem csak egyvalami fontos: hogy hasznára legyek a Bayernnek.

- Ottmar Hitzfeld a rotáció híve. Mit szól, ha hirtelen a kispadon találja magát?
- Nem szokatlan ez nekem, átéltem hasonlókat a Depornál is.

- Miért hagyta ott a világ legszínvonalasabb bajnokságát?
- Mert úgy érzem, a Bayern jobban a figyelem középpontjában van, s ez engem mindig roppantul feldob.

- Hogyan birkózik meg majd a hatalmas nyomással, hiszen a mostani Bayerntől mindenki jó szereplést vár a Bajnokok Ligájában a tavalyi fiaskó után?
- Gondolja, hogy a Depornál nem volt nagy a nyomás?! Sajnos, van egy kis lemaradásom az edzések terén, de ezt hamar behozom, és elkezdem rugdosni a gólokat. Ez a legjobb orvosság a lelki teher ellen.

Ch. Gáll András